Pirmadienio vakarą Vilniaus kongresų rūmuose būriavosi atlikėjos ir legendinės švedų grupės gerbėjai, kurie troško išgirsti naują karjeros etapą pradėjusią bene garsiausią šalies dainininkę.

Kartu su švedų elektroninio džiazo grupe „Koop Oscar Orchestra“ (KOO) pasirodžiusi Jazzu atvertė naują savo karjeros puslapį, nors su šia grupe yra koncertavusi ir praeityje. Ilgą laiką kartu su Leonu Somovu balades dainavusi Jazzu atsisveikinimo koncertų metu sakė, kad nuo šiol grįš prie savo ištakų – džiazo ir taip pat imsis kurti kokybišką pop muziką.

Koncertas prasidėjo varpų gaudesiu ir akordeono muzika, kurios netruko ir viso pasirodymo metu.

„Man žiauriai baisu, tad palaikykit, nes tai labai graži muzika. Būkim draugai“, – koncerto pradžioje sakė Jazzu.

Keletą dainų KOO atliko be Jazzu, tačiau kiek pailsėjusi ji vis sugrįždavo su nauja jėga ir savo dainų metu ne tik šoko, bet ir mielai bendravo su publika. Ji taip pat prasitarė ir apie blogą savijautą šiandien.

„Tačiau muzika gydo! Džiaugiuosi, kad klausotės džiaso, mylite ir nepaliekate manęs vienos. Myliu jus labai. Labai ačiū, kad šįvakar atėjote“, – sakė atlikėja.

Jai kalbantis su gerbėjais, o legendinei grupei grojant, prie scenos rinkosi gėlėmis nešini klausytojai. Koncertui besibaigiant džiazo gerbėjai plojo atsistoję ir taip grupę privertė dar keletui dainų likti scenoje. „Vau, to dar nėra buvę“, – nustėro grupės nariai.

Pasiklausyti bičiulės dainų taip pat atėjo ir būrys žinomų žmonių, tarp kurių renginių organizatorė Agnė Grigaliūnienė, fotografas Lukas Gricius, modelis Simona Burbaitė, choreografas ir aktorius Gytis Ivanauskas ir kt.

Jazzu su KOOP!

Публикация от Karolina Marcinkeviciute (@carrrolaina) 21 Май 2018 в 10:20 PDT

Muzikos pasaulyje gerai pažįstamo muzikanto Oscaro Simonssono grupė KOO susikūrė prieš trejus metus. Tačiau tikroji jos pradžia siekia dar 1995 metus, kai O. Simonssonas kartu su Magnusu Zingmarku įkūrė grupę „Koop".

Geriausiai žinoma jų daina „Koop Island Blues" atsidūrė ir pirmoje JAV „Billboard" elektroninės muzikos populiariausių įrašų sąrašo vietoje, skelbta pranešime spaudai.

2009-aisiais įvyko paskutinis „Koop" koncertas. O. Simonssonas buvo pavargęs nuo muzikos ir norėjo atostogų. Tačiau šiuo laikotarpiu jis neapleido kūrybos ir rašė naujas dainas. Sugrįžti į didžiąją sceną po šešerių metų pertraukos jį įkvėpė „Youtube" kanale atrastas saulėtą dieną moksleivių atliekamas kūrinys. Paprasta, šventei paminėti skirta instrumentinė daina jam priminė apie tikrąją muzikos prasmę.

Su Jazzu Oscaras Simonssonas susipažino jo buvusios įrašų kompanijos „A&R" dėka, kuri pasiūlė kartu su Juste kurti muziką.

„Deja, rašyti su kitais man nesiseka, tačiau tapome draugais ir manau, kad padėjau jai kituose dalykuose nei muzikos kūryba. Galbūt dariau įtaką jos požiūriui į muziką. Tuo pačiu metu supratau, kad grupė „Koop" nebeegzistuoja. Turėjau keletą parašytų dainų, tačiau neturėjau dainininkės. Vieną vakarą, po kelių bokalų alaus, išdrįsau jos paprašyti atlikti keletą naujų dainų. Justė sutiko ir įrašėme keletą dainų fortepijonui ir vokalui", – apie pažintį su Jazzu pasakoja „KOO" įkūrėjas Oscaras Simonssonas.

Per savo gyvavimo laikotarpį grupė išleido tris albumus – „Sons of Koop" (1997 m.), „Waltz for Koop" (2001 m.), už kurį gavo švediškąjį „Grammy" apdovanojimą bei platininiu tapusį albumą „Koop Islands" (2006 m.). 2010 m. muzikantai išleido ir geriausių dainų albumą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (61)