„Šiemet festivalio vartus atversime diena anksčiau, kviesime visus įsikurti ir pradėti švęsti muzikinę revoliuciją jau liepos 5 dieną, ketvirtadienį. Išskirtinai ketvirtadienio vakarui Varėnos dainų slėnio teritorijoje nuo pat vakaro atidarysime sceną, kurioje pasirodys įvairių žanrų atlikėjai iš Lietuvos. Juk geros muzikos niekuomet nebūna per daug“, - pranešime spaudai planus atskleidžia renginio organizatoriai.

Skirtingus muzikos žanrus atspindės išskirtinės scenų dekoracijos


Šiais metais festivalio muzikinis spektras bus toks pat spalvingas kaip ir ankstesniais metais. Renginio metu skambės net keturi skirtingi pagrindiniai muzikos žanrai – gyvas ir energingas jungle, industrinis techno, stiprusis ir tamsusis hardcore bei svajingasis psytrance. Kiekvienam šių žanrų išskirtinai bus sukuriamos jį atspindinčios scenų instaliacijos bei dekoracijos, kad kiekvieno renginio lankytojo muzikinė kelionė taptų dar įsimintinesne.

Nors anksčiau vykusiuose festivaliuose muzika skambėdavo 24 valandas per parą, šiais metais organizatoriai rūpinasi ir kokybišku renginio dalyvių poilsiu, kurį užtikrins tylos valandos – rytais kelias valandas skambės tik gamtos ir paukščių muzika, o scenos nurims.

Festivalį užpildys kūrybinės dirbtuvės ir netradicinės virtuvės

Dienomis veiklų festivalyje netrūks – renginio teritorijoje bus galima ne tik įsigyti įvairių neįprastų rankų darbo aksesuarų ar drabužių iš renginyje įsikursiančių prekybininkų, bet ir plėsti savo žinias, dalyvauti įvairiose kūrybinėse dirbtuvėse bei pramogauti.

Smilkalų kvapo ir ramybės fone bus galima pasipuošti kūnus ryškiais neoniniais dažais, o susikaupti ir patikrinti savo kūno bei emocinį stabilumą padės vaikščiojimo lynu veikla. Netgi paprastas pasivaikščiojimas po festivalio teritoriją taps įsimintinas – įvairios meninės instaliacijos puoš Varėnos Dainų slėnio takus bei miškus.

Taip pat renginyje netrūks ir šviečiamosios veiklos – organizacija „Jauna banga“ renginio dalyviams teiks informaciją apie narkotinių medžiagų poveikį žmogaus organizmui bei vykdys konsultacijas su tuo susijusiais klausimais.

„Kasmet festivalius vejasi informacija apie su narkotinėmis medžiagomis sulaikytus žmones. Šiemet bendradarbiaudami su „Jauna banga“ sieksime edukuoti žmonės: suteikti informaciją jaunimui apie įvairias medžiagas, jų poveikį organizmui, kylančias rizikas nusprendus eksperimentuoti“, - pasakoja festivalio organizatoriai.

Pasisemti energijos nenuilstantiems šokiams bei paragauti naujų patiekalų galimybių tikrai netrūks – festivalio teritorijoje bus įkurta atskira virtuvių alėja, kurioje bus galima pasistiprinti blynais, dešrainiais, picomis, vegetariškais ir veganiškais patiekalais, o vėsiais vasaros rytais sušildys ir pažadins karšta kava bei arbata.


Išaugs ir barų skaičius – šiais metais jų festivalyje bus net penki, jie įsikurs šalia renginio scenų, virtuvių alėjoje bei palapinių miestelyje. Taip pat civilizacijos prieskoniu gamtoje taps renginio teritorijoje įrengti dušai, kuriuose bus galima atsigaivinti po karštų vakarėlių.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją