Nuo grupės įsikūrimo 1997 metais, „Finntroll“ ėmė skleisti neįtikėtiną ir metalo muzikos pasaulyje savitą nuotaiką, o jau 1999 m. išleistas pirmas pilnos apimties albumas „Midnattens Widunder“ tapo unikalios folkloro, juodojo metalo ir pačių suomiškų trolių „išrasto“ stiliaus Humpa mišinio etalonu, rašoma pranešime spaudai.

Vėliau atsirado daugybė kolektyvų, kurie bandė pamėgdžioti šią naujovę: „Finntroll“ įtaką galima jausti tokių grupių, kaip „Ensiferum“, „Turisas“, „Korpiklaani“, „Wintersun“ ir daugelio kitų kūryboje. Ne veltui – klausantis tokio linksmo metalinio skambesio kojos pačios kilnojasi.

Bet, be abejo, originalieji suomiai taip pat nestovėjo vietoje ir kūrė vienas po kito vis sėkmingesnius albumus, koncertavo vis didesnėse pasaulio scenose ir puošė didžiausių metalo festivalių plakatus. Per dvi dešimtis metų „Finntroll“ muzika subrendo, Humpa stilius buvo papildytas naujomis stilistikos linijomis, o šios brandos rezultatu tapo paskutinis albumas „Blodsvept“.

Suomiai scenoje išlaiko besočių kraugeriškų sutvėrimų – trolių – įvaizdį, tačiau vietoj troliams įprastos žmogienos savo alkį jie malšina gėrimais, kurių pavadinimo šiandien negalima minėti.

Genialumą ir beprotybę kūryboje apjungiantys „Finntroll“ Lietuvoje lankysis pirmą kartą. Ta proga gerbėjams Lietuvoje žada pristatyti pašėlusią programą, surinktą iš geriausių visų laikų savo kūrinių.

Be žaismingų suomių festivalyje dalyvaus visa eilė pasaulinio garso atlikėjų. Tai death metalo grupės „Morbid Angel“ legendinis vokalistas David Vincent su nauja grupe „I Am Morbid“, death metalo klasika „Entombed A.D.“, black metalo elegancija „Myrkur“, pagoniško metalo elitas „Thyrfing“, garsiausia Ukrainos metalo grupė „Nokturnal Mortum“ ir kt.

Ir tai ne pabaiga, atlikėjų dar bus!

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)