Dainininkas publikai atsakė lietuviškai. “Labas, Vilniau! Aš esu Lietuvoje. Džiaugiuosi, kad atėjote. Tikiuosi, kad pagrosime visas dainas, kurias Jūs mėgstate”, - ant lapų surašytas frazes perskaitė Ph.Collinsas.

Dainininkas koncerte atliko beveik dvi dešimtis populiariausių savo dainų. Tiesa, pasirodymo bisui Lietuvos publika nesulaukė – atsiprašęs dėl skaudančios gerklės, Ph.Collinsas dvi valandas trukusio koncerto nebetęsė.

“Laikas lėtai slenka ir vieną dieną tu apsidairai ir supranti, kad vos atpažįsti tai, ką matai. Mūsų sūnūs ir mūsų dukros jau nebepaklūsta mums…” Šie žodžiai jau ne vienerius metus skamba iš britų dainininko Philo Collinso lūpų, atliekant lyrišką kūrinį “Mes esam sūnūs savo tėvų”.

Šie žodžiai šiandien, ko gero, geriausiai atspindi ir 54 metų atlikėjo vidinę būseną – norėdamas praleisti daugiau laiko su savo mažamečiais sūnumis, Ph.Collinsas nusprendė neberengti daugiau pasaulinių gastrolių.

“Praeityje aš jausdavau labai daug vidinių postūmių daryti kažką dėl grupės ir tik dėl grupės, bet kai tu taip visąlaik gyveni, rezultate tu matai sugriuvusią santuoką. Ir aš tiesiog nusprendžiau, kad man nebereikia daugiau šlovės, nebereikia daugiau pinigų, aš tiesiog noriu teisingai gyventi”, - šeštadienio vakarą prieš jo atsisveikinimo turo koncertą Vilniuje DELFI atviravo britų atlikėjas.

“Aš neatsistatydinu, neišeinu į pensiją, aš tiesiog neberengsiu daugiau pasaulinių gastrolių. Ir ne dėl to, kad man tai nepatiktų. Nerengsiu jų dėl to, kad aš turiu mažų vaikų. Aš tiesiog noriu vesti savo sūnų Nicolą į mokyklą, paimti jį iš jos, aš tiesiog noriu būti tėtis”, - teigė Ph.Collinsas.

Į Vilnių dainininkas atvyko kartu su savo šeima: 20 metų jaunesne žmona Orianne Cevey ir dviem ketverių ir vienerių metų sūnumis. Nepaisant sunkumų, kurie kyla keliaujant su mažais vaikais, šeimos nariai atlikėją lydi į visas šalis, kurias paskutinio pasaulinio turo metu ketina aplankyti dainininkas.

Atlikėjo žmona taip pat stebi beveik visus jo pasirodymus, vaikus turo metu šeimai padeda prižiūrėti auklė.

“Be abejonės, mano bagažas būtų daug lengvesnis, reiktų daug mažiau su savimi vežtis lagaminų, jei šeima nekeliautų kartu. Bet kai jie yra šalia, aš tiesiog geriau jaučiuosi”, - sakė dainininkas.

Gastrolėse po Europos šalis muzikantą taip pat lydi daugiau negu 100 komandos narių ir 12 sunkvežimių, gabenančių daugiau kaip 20 tonų sveriančios šviesos, garso ir vaizdo technikos. Scenoje kartu su žvaigžde groja daugiau nei 10 muzikantų, kuriems talkina daugybė pritariančių vokalistų.

“Jei aš ką nors baigiu daryti, tai vietoj to pradedu daryti kažką kito savo gyvenime. Panašiai buvo ir kai išėjau iš grupės “Genesis”. Dabar aš ir toliau daug dirbsiu, vesiu vaikus į mokyklą, kiekvieną naktį miegosiu savo lovoje, ir tiesiog gyvensiu normalų normalaus žmogaus gyvenimą”, - taip dabartinį savo pasirinkimą prieš šeštadienio koncertą Vilniuje apibūdino pasaulinė muzikos žvaigždė.

Muzikanto karjerą Phillas Collinsas pradėjo 1970 metais, tapęs kultinės britų artroko grupės "Genesis" būgnininku, rašo ELTA.

1975 metais grupę palikus lyderiui Peteriui Gabrieliui, "Genesis" nusprendė tęsti savo veiklą - vietą prie mikrofono užėmė Ph.Collinsas, sugebėjęs derinti grupės lyderio ir savo asmeninę solo karjerą. Po 26 metus trukusio darbo su "Genesis" atlikėjas 1996-aisiais paskelbė, jog palieka grupę, ir atsidėjo solinei veiklai.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją