Augustus Muller ir Jae Matthews duetas iš Masačiusetso „Boy Harsher“ – tai bene skambiausias šių dienų darkwave projektas ne tik Amerikoje, bet ir visame pasaulyje. „Boy Harsher“ savo muziką apibūdina lakoniškai – „tamsi elektronika“. Lakoniškumas yra ir vienas esminių projekto estetikos principų: lakoniški ritmai, saikingi analoginiai efektai, minimalistines melodijas permušančios kapotos Jae frazės neleidžia pernelyg ilgai klaidžioti atmosferiškais pasažais bei tiesiog priverčia šokti.

Būtent aido prisotintas Jae skandavimas bei bauginantis iš krūtinės gelmių atkeliaujantis šnabždesys yra auksinė projekto gysla, neleidžianti dueto supainioti su jokiu kitu. Viena vertus, klausant „Boy Harsher“ taip ir norisi mintimis nusikelti į underground’inį gotų klubą devyniasdešimtaisiais. Kita vertus, aukšta garso rezoliucija bei inovatyvios manipuliacijos sustabdo kelionę laiku bei sodriais ritmais prikausto prie dabartinio momento.

Kultiniu alternatyvios šokių muzikos scenoje tapęs „Boy Harsher“ albumas „Yr Body is Nothing“ (2016) – aukštos įtampos hipnozės seansas, viliojančiai vedantis prie tamsaus katarsio momentų. Tai ritmiškas ir vietomis beveik žaismingas flirtas su tamsa ir nihilizmu, geriausiai atsiskleidžiantis tamsoje paskendusiuose gyvuose pasirodymuose.

„Boy Harsher“ – vienas laukiamiausių pasirodymų dešimtame Devilstone, reikšmingai papildantis „Sonic Jesus“ bei „The KVB“ pajėgas festivalio „Barbablu“ scenoje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją