„Visi ateisiantys žmonės man bus dovana, o mes kartu su grupe dedame visas pastangas, kad tas balandžio 13-osios vakaras įsimintų ilgam“, - su spindinčia šypsena veide žadėjo M. Linkytė.

Daininininkė pokalbio metu taip pat atskleidė kuo per Šv. Velykas nustebino jos brolis, kas anot jos kūrybos procese yra svarbiausia, kodėl Monikos „Instagram‘e“ nerasite tuščios „story“ bei kokį naujausią kūrinį išgirsime artėjančiame koncerte.

- Monika, kaip atšventėte Velykas? Ar Jums svarbi ši šventė?

- Taip, labai. Visada gera sugrįžti į tėvų namus ir kartu su šeima smagiai leisti laiką, nes, kaip žinote, didžiąją dalį savo laisvalaikio praleidžiu studijuodama Londone. Velykų išvakarėse šiemet dainavau Palangoje, tad po jaukaus koncerto parvykau namo ir iki išnaktų su namiškiais marginome kiaušinius.

Procesas buvo labai džiuginantis ir įdomus, nes kaskart atrandu savyje naujų talentų, o ir brolis mėgsta stebinti - šiemet kiaušinius jis dažė ant specialiai šiai progai iš elektrinio grąžto pasigaminto prietaiso. Neįtikėtinas inžinieriaus talentas, buvo labai netikėta ir linksma stebėti šį procesą.

- Iš tiesų kūrybinga šeima. Kokių talentų be akivaizdaus pašaukimo muzikai dar turite?

- Talentu to gal ir nepavadinčiau, nes tikrai yra daug išradingesnių šeimininkių, bet labai mėgstu gaminti valgyti. Su malonumu gaminu tiek sau, tiek svečiams, kurių namuose į virtuvę tiesiog neleidžiu (juokiasi). Maisto gaminimas man ir malonumas gomuriui, ir savotiška meditacija, ir visada - nevaržoma kūrybos laisvė.

- Per pastaruosius metus Jūsų muzikinis kūrybinis stilius taip pat akivaizdžiai pasikeitė – į ką labiausiai sutelkėte dėmesį? Ar manote, kad jau atradote savąją nišą, kurioje iš tiesų jaučiatės komfortabiliai?

- Kūryba yra nuolat kintantis procesas, kuris reflektuoja tavo vidų. Ji nėra komforto zonos ieškojimas, greičiau - išėjimas iš jos ir dalinimasis savo jausmais, išgyvenimais, panašiais jausmais gyvenančių bendraminčių paieška ar tiesiog išsakymas viso to, ko nebegali ir nebenori laikyti savyje.

Viena daina daliniesi skausmu, kuris nebetelpa širdyje, kita - pasakoji apie išmoktas pamokas ar netikėtai užplūdusius naujus potyrius. Ir jų pilna kasdienėse buitinėse situacijose, laukiamiausiose šventėse, santykiuose su artimaisiais, brangių žmonių netektimis ar priešingai - atradimais.

- Apibūdinkite savo klausytoją. Koks jis?

- Toks, kuriam artimos mano dainose skambančios situacijos ar emocijos, kuris randa mano muzikoje kažką sau gerai pažįstamo, kartais gydančio, kartais paprasčiausiai padedančio pajusti, kad nesi toks vienas, kad ir kitam skauda, kad ir kitas myli ar labai laukia TO žmogaus šalia, kažkam taip pat būna labai pilkų dienų, kurias gali praskaidrinti širdžiai artima muzika.

- Skirtingai nei prieš dvejus metus, šį kartą Monikos Linkytės koncertas vyks didžiojoje Šiaulių arenos salėje. Ką labiausiai įsiminėte iš praėjusio koncerto? Ar tikėjote, kad sugrįžimas bus jau į didžiąją salę?

- Labai džiaugiuosi, kad vėl apsilankysiu Šiauliuose ir kad tiek daug nuostabių žmonių manęs čia laukia. Visada gera sugrįžti ten, kur susiburia nuoširdumo, tikrumo, kokybės ir natūralumo išsiilgę žmonės, kur galime kalbėtis ta pačia kalba ir pabūti kartu su draugais, bičiuliais, šeimos nariais, skirti dėmesio vieni kitiems, paprastai pasakius, pasidaryti šventę ir nuspalvinti muzika savo kasdienybę.

- Esate itin aktyvi socialiniuose tinkluose, Jūsų paskyros „Instagramo“ istorijos nei dienos nebūna tuščios, „Facebook“ sieną reguliariai puošia nauji įrašai, buvote įvertinta kaip viena pagrindinių „influencerių“ šioje srityje. Koks pagrindinis viso to tikslas Jūsų akimis?

- Socialiniai tinklai man yra būdas bendrauti su gerbėjais, dalintis ne tik savo muzika, bet ir trumpomis akimirkomis iš savo gyvenimo, kuris, kaip ir visiems, būna ir labai sunkus, ir itin džiaugsmingas. Labai vertinu galimybę ne tik pasidalinti tuo, kas man svarbu, bet ir sulaukti grįžtamojo ryšio, patarimų, argumentuotų komentarų, netgi naujų įkvepiančių pažinčių, kurios išsivysto bendraujant būtent šiais kanalais.

Kartą „Instagrame“ paklausiau savo sekėjų, kokiose vietose jie norėtų išgirsti mano dainas, kur jiems būtų patogu ir gera atvykti į mano koncertą. Sulaukiau šimtų atsakymų, iš kurių sužinojau ne tik apie naujas, man negirdėtas ir koncertams puikiai tinkamas vietas Lietuvoje, bet ir galėjau iš pirmų lūpų išgirsti gerbėjų lūkesčius. Nežinau geresnio būdo, kur čia ir dabar galėtum turėti abiems pusėms reikšmingą dialogą, kur gali ne tik paklausti, bet ir būti išgirstas.

Monika Linkytė

- Visai neseniai Jūsų gerbėjai išgirdo naujausią kūrinį „O Tu?“ kartu su specialiai jam sukurtu klipu. Originalus dainos klipas byloja, kad kūrybos stadijoje iš tiesų teko nemažai paplušėti. Ko gero, ją jau išgirsime ir Šiaulių arenoje?

- Taip, žinoma, dainą įtraukėme į koncerto programą, kurioje bus ne tik naujienos, bet ir daugiau staigmenų. Ačiū už klipo įvertinimą, jis iš tiesų pareikalavo daug kūrybinių ir techninių visos komandos sprendimų. Ir rezultatas, ir faktas, kad sukūrėme tokį visomis prasmėmis spalvingą klipą, mane labai džiugina. Jis labai naudingas, jei už lango mažai saulės ar trūksta spalvų, pakrauna gera energija, tokia savotiška spalvų terapija (juokiasi).

- Ko iš šio koncerto tikitės Jūs ir ką galėtumėte pažadėti žiūrovams?

- Tikiuosi, kad šio pavasariškai gaivaus ir tikrai išlaukto koncerto svečiai ateis gerai praleisti laiko, atsives visus tuos, kuriems per darbus ar buitį dažnai pritrūksta dėmesio, to brangaus kartu praleisto laiko. Visi šie žmonės man bus dovana, o mes kartu su grupe dedame visas pastangas, kad tas balandžio 13-osios vakaras įsimintų ilgam. Susitikime pasidžiaugti vieni kitais!

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)