Simfoninis orkestras „Lords of the Sound“ iš Kijevo, diriguojamas vieno garsiausių Ukrainos dirigentų Vitalijaus Saražinskij, susibūrė prieš daugiau nei trejus metus ir yra laikomas vienu geriausių orkestrų Ukrainoje. Per šį laiką 30 profesionalių muzikantų sparčiai išpopuliarėjo ir jau yra sulaukę pripažinimo.

Projektas vienija talentingus muzikantus, atliekančius šiuolaikinių kompozitorių muziką.
Tokiam pavadinimui kūrėjus įkvėpė kino trilogija „The Lord of the Rings“ („Žiedų valdovas“).

Muzikantų teigimu, kolektyvo pavadinimas – tai nuoroda į jų atliekamą repertuarą ir savotiškas iššūkis jiems patiems.

„Lords of the Sound“ išsiskiria tuo, kad jų pasirodymai – ne vien muzika, bet visas šou, kuriame kiekvienam kūriniui parinktos unikalios vizualizacijos, šviesos efektai ir gyvas vokalas.

Beveik neįmanoma du kartus patekti į tą patį orkestro pasirodymą, mat muzikantai nuolat plečia savo repertuarą, papildo šou elementais, teatro pastatymais ir specialiaisiais efektais.

Skiriamuoju „Lords of the Sound“ bruožu tapo teminiai koncertai. Muzikantai pasirodymų metu žiūrovus stebina demonstruodami gebėjimus atlikti įvairių stilių muziką, tačiau jų vizitine kortele tapo garsiausių Holivudo filmų muzika. Šou „Oscar Music Awards“ skambės muzika iš Oskarams nominuotų ir apdovanotų filmų, o renginio stilius primins apdovanojimų teikimo ceremoniją.

Orkestras atliks tokių garsių filmų kaip „Mulen Ružas“, „Žvaigždžių karai“, „Matrica“, „Titanikas“, „Šerlokas Holmsas“, „Karibų piratai“, „Penktasis elementas“ ir daugelio kitų filmų garso takelius.

Tiesa, praėjusių metų rudenį nacionaliniame Ukrainos operos teatre, Kijeve, dėl itin didelio susidomėjimo per vieną dieną surengti net du minėto orkestro pasirodymai „Oscar Music Awards“.

Kruopščiai atrinkti kūriniai, profesionalūs muzikantai ir atlikėjai, užburiantys ypatinga energija – visa tai simfoninį muzikantus ir atlikėjus pavertė itin laukiamais svečiais Europos koncertų salėse.

„Lords of the Sound“ prodiuserio Andrejaus Novatorovo teigimu, „Oscar Music Awards“ - ne vien simfoninio orkestro atliekama klasikinė muzika.

„Ši programa labiau primena šou, mat scenoje pasirodo ne tik orkestras, gebantis puikiai atlikti klasikinę muziką. Norėčiau patikslinti, kad kūriniai iš garsiausių filmų atliekami šiuolaikiškai. Todėl šis renginys sudomina ne vien klasikinės muzikos gerbėjus. Scenoje žiūrovai taip pat išvys ir Ukrainos muzikinių TV projektų finalininkus, kurie yra neatsiejama šios programos dalis“, - prieš renginius Lietuvoje pasakoja A. Novatorovas.

Tuo metu renginio Lietuvoje organizatoriai pasakoja, kad „Oscar Music Awards” jau turėjo galimybę išvysti ir Čekijos publika. Prieš atvykdami į Lietuvą „Lords of the Sound“ ir dar kartą apsilankys Prahoje, Brno ir Zlyne, mat čia yra labai laukiami.

„Pasirodymų Čekijoje metu publika orkestrą pasitiko ir išlydėjo itin audringai. Pirmasis koncertas buvo surengtas Brno. Muzikantams iš tiesų paliko įspūdį 10 minučių trukę plojimai. Jie tokių ovacijų nesitikėjo. Tikimės, kad Lietuvos publika „Lords of the Sound“ taip pat priims“, - viliasi šou „Oscar Music Awards“ organizatoriai.

2-ų valandų trukmės „Lords Of The Sound“ pasirodymai „Oscar Music Awards“ Lietuvoje:

Balandžio 18 d. – PANEVĖŽYS/Panevėžio bendruomenių rūmai
Balandžio 19 d. – ŠIAULIAI/Koncertų salė „Saulė“
Balandžio 20 d. – KLAIPĖDA/Kultūros centras „Žvejų rūmai“
Balandžio 21 d. – KAUNAS /VDU koncertų salė
Balandžio 22 d. – VILNIUS /Koncertų salė „Compensa“
Balandžio 23 d. – ALYTUS /Alytaus miesto teatras
Balandžio 24 d. – MARIJAMPOLĖ/Marijampolės kultūros centras

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)