Kaip teigia vienas projekto idėjos autorių, prodiuserinės kompanijos „Scuare“ įkūrėjas Laurynas Mataitis, „Scuared“ – ilgai svarstytas ir gludintas „Scuared“ komandos metamas iššūkis Lietuvos muzikos kūrėjams.

„Visa mūsų projekto komanda – vienaip ar kitaip susijusi su Lietuvos muzikos kūrėjais, todėl jau kuris laikas girdėjome minčių, jog nors ir visi priklauso tos pačios šalies scenai, muzikantai vieni kitų nepažįsta, nesidomi tuo, kas vyksta aplink juos“, – pasakoja jis. „Todėl nusprendėme iššūkį suvienyti Lietuvos muzikantus paversti projektu, pakeisti susidariusią situaciją – paskatinti kūrėjus pažvelgti į vieni kitus, ieškoti ir atrasti“.

Kas dvi savaites „Scuared“ komanda pristatys skirtingas Lietuvos grupes ar atlikėjus, savaip atliekančius kitų mūsų šalies muzikantų kūrinius, jų koverius.

Pagrindiniu iššūkiu „Scuared“ komandai šiame projekte tapo techninis jo įgyvendinimas. „Stengiamės žiūrovui sukurti netikėtumo įspūdį, skatinti domėtis, laukti ir spėlioti į kokią vietą šįkart pateks jo mėgstamas atlikėjas. Dėl to ne tik iki paskutinės vaizdo klipo išleidimo minutės, bet ir iki paties vaizdo klipo vidurio neatskleidžiame kur jis yra“, – pasakoja Laurynas Mataitis.

Projekto debiutui pasirinkusi VGTU Antano Gustaičio aviacijos instituto treniruoklių ir laboratorijų korpuse nusifilmavusią grupę „Garbanotas Bosistas“, „Scuared“ komanda teigia, jog geresnio pasirinkimo turbūt nė negalėjo būti.

„Visi komandos nariai žino ir mėgsta šią grupę, tačiau vis tiek buvom labai maloniai nustebinti profesionaliai perdarytu Mesijaus kūriniu, grupės darbu ir gera nuotaika aikštelėje bei absoliučiai puikiu pasiruošimu“, – teigia Laurynas Mataitis.

Ištikimiausi grupės gerbėjai „Garbanoto Bosisto“ dainos „Jie išskrido į kosmosą“ gyvai atliekamą versiją jau kuris laikas galėjo išgirsti grupės koncertuose, o nuo šiandien – išgirsti ir pamatyti „Scuared“ Youtube platformoje.

Garbanotas Bosistas – Jie Išskrido Į Kosmosą (Mesijus & Münpauzn cover):

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)