Dalyvavimą festivalyje „Summer Sound“ patvirtino pirmą kartą Baltijos šalyje koncertuosiantys žymūs amerikiečių rokeriai „Goo Goo Dolls“, šiemet minintys savo nemirtingo hito „Iris“ dvidešimtmetį. Ši daina karaliavo Australijos, Kanados ir Italijos singlų topuose, pasiekė aukščiausią dešimtuką JAV ir artėja prie 125 milijonų peržiūrų „YouTube“ platformoje, rašoma pranešime spaudai.

Festivalio programoje taip pat puikuojasi britų roko grupė „Coasts“, šių metų Latvijos atstovė Eurovizijos dainų konkurse Laura Rizzotto, vienas populiariausių ir aktualiausių elektroninės muzikos kūrėjų Vokietijoje Alle Farben, įvairūs latvių atlikėjai bei svajingi lietuvaičiai „Garbanotas bosistas“.

Tačiau festivalio organizatoriai teigia, jog tai – dar ne viskas. Jau kitą savaitę jie žada paskelbti dar daugiau muzikinių vardų, tarp kurių bus ir daugiau lietuviškų grupių.

„Smagu stebėti kaip festivalis tampa vis populiaresnis, augame ne tik apsilankančių žmonių skaičiumi, bet ir kokybe. Taip pat, džiaugiuosi, jog užtikriname, kad kiekvienas festivalio lankytojas jame rastų sau patinkančios muzikos“, – teigia festivalio organizatorius Uldis Pabērzis. „Šiemet siekiame, jog festivalis dar labiau išsiplėstų ir suteiktų džiaugsmo ne tik Liepojos ar Latvijos gyventojams, bet ir visiems atvykstantiems iš kaimyninių šalių.“

Kasmet „Summer Sound“ pristato programą, sudarytą iš kiek daugiau nei penkiasdešimties atlikėjų, pasirodančių keturiose festivalio scenose, kuriose vieni kitus keičia tiek pasaulyje gerai žinomi, tiek savo kelią muzikos pasaulyje pradedantys vardai. Aštuntą kartą vyksiantis festivalis jau tapo vienu svarbiausių vasaros renginių Baltijos šalyse, o tūkstančiai lankytojų, kasmet atvykstančių į nuostabų Liepojos paplūdimį, yra puikus to įrodymas.

Per dvi festivalio dienas organizatoriai siūlo ne tik koncertus, bet ir aibę veiklų, improvizacinių teatrų pasirodymų, įvairių rūšių maisto vagonėlių net patiems išrankiausiems ir festivalio teritorijoje įsikūrusį pramogų parką.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)