Sunkiai protu suvokiamas iššūkis – surengti net 100 pasirodymų turą visoje Lietuvoje – startavo lygiai prieš mėnesį šiek tiek nestandartiniu formatu, rašoma pranešime spaudai.

Keliaudamas per Lietuvos miestus, hito „Pusvalanduko“ atlikėjas ne tik rengia pasirodymus koncertų salėse, bet ir susitikinėja su miestelių mokyklų moksleiviais. Iniciatyvos „Už saugią Lietuvą“ ambasadorius V. Bareikis susitikimų su moksleiviais metu dalijasi savo patirtimi, kalbasi apie pagarbą vienas kitam, patyčias bei kitas opias Lietuvos socialines problemas.

„Per šį laiką aplankiau jau 12 mokyklų ir jaunimo centrų. Įspūdžiai yra be galo stiprūs ir įvairūs. Tikrai patiriu šviesių emocijų, kai matau, kiek daug Lietuvoje pozityvių, laisvai mąstančių moksleivių, norinčių daug ką keisti ir gana konstruktyviai matančių savo ateitį. Tokiais atvejais dažnai pastebiu, kad mums net nereikia aiškintis pačios temos – „patyčios“. Jie puikiai žino, kas tai yra. Su tokiais moksleiviais, manau, yra žymiai svarbiau ieškoti to priežasčių ir bandyti užkirsti kelią dar pradinėse stadijose. Taigi daug kalbame apie šeimos įtaką, apie tai, kaip sudėtingose situacijose likti aukščiau viso to purvo, tvirtai priimti kylančius iššūkius ir neimti visko taip giliai į širdį. Žinoma, susitikimų metu pasitaikė ir sunkių, komplikuotų atvejų. Pavyzdžiui, prieš visą mokyklos salę atsistojusi mergaitė paklausė, kaip elgtis, jei ji dėl patyčių mąsto apie savižudybę", – savo patirtimis iš iniciatyvos „Už saugią Lietuvą“ susitikimų su Lietuvos moksleiviais dalijosi V. Bareikis.

Praėjęs šimto koncertų turo ketvirtadalis tik patvirtino V. Bareikio, kaip vieno energingiausių ir glaudžiausią ryšį su publiką kuriančių Lietuvos atlikėjų, etiketę. Kiekviename mieste rengiamame koncerte, nepaisant vietos ar aplinkos, V. Bareikis nepaliko abejingų ir privertė šėlti visą salę. Publika stojo ir šoko net tam nepritaikytose vietose, kur įprastai vyksta tik sėdimi koncertai. Tačiau kaip viena turo lankytojų išsireiškė: „Vidas priverčia mus visus nesistengti būti normaliais, o pabūti tuo, kuo esame iš tikrųjų.“ Dažnai V. Bareikio užvestas šėlsmas iš scenos persikeldavo į visą koncertinę erdvę. Atlikėjo koncertai jau neįsivaizduojami be firminių spalvotų V. Bareikio sportinių kostiumų, begalės koncerto metu plyštančių rūbų, vandens purslų ir kartu su gerbėjais dainuojamų kultinių dainų.

Į koncertus Vidas keliauja su didžiule komanda, kuri pasirūpina, kad po kiekvieno pasirodymo V. Bareikio sekėjus pasiektų informatyvūs ir nuotaikingi vaizdo klipai, atspindintys būtent tos dienos nuotaiką. „Nuo pat turo pradžios siekiu megzti kuo artimesnį santykį su publika tiek socialiniuose tinkluose, kur jie gali sekti mano keliones tarsi didelę ekskursiją po Lietuvą, tiek ir pačiuose koncertuose. Kolegos, muzikantai, klausia manęs, kur aš radau tą šimtą vietų groti. Bet, patikėkite, jų tikrai yra ir jų, beje, yra dar daugiau nei šimtas. Jose yra daug pozityvių ir energingų žmonių, kurie tarsi laukia pasiūlymo „išsitaškyti“ kartu, pabūti laisvais ir nesuvaržytais. Kartais koncertai vyksta salėse su sėdimomis vietomis, bet tai netrukdo pasirodymo metu transformuoti salę kaip mums patinka. Labai mėgstu spontaniškumą ir improvizacijas todėl kiekvienas koncertas yra kažkuo ypatingas. Tam daro įtaką erdvė, patys žmonės ir, žinoma, atsitiktinumai, kurie įvyksta tą vakarą. Pavyzdžiui, Molėtų etnokosmologijos muziejuje fanai buvo pasiskirstę į dvi grupes ir nusiteikę judėti kur kas daugiau nei aš tikėjausi, todėl kai kas sakė, kad visas kupolas judėjo tarsi didžiulė valtis... Iš kiekvieno miesto parsivežu krūvas įspūdžių ir emocijų, už tai esu be galo dėkingas visiems gerbėjams“, – energija tryško V. Bareikis.

Išprotėjusiu gerąja prasme neretai vadinamas V. Bareikis, turo metu stengiasi ne tik susitikti su klausytojais, bet ir aplankyti žymias miestų ir miestelių vietas bei pasidalinti savo įspūdžiais su gerbėjais. Visas turo keliones galima stebėti atlikėjo Instagram ar facebook paskyrose. „Šiuo metu mano grafikas sudėliotas taip, kad iki pat gegužės mėnesio Vilniuje būnu tik pirmąsias tris savaitės dienas, o vėliau, nuo ketvirtadienio iki sekmadienio, išvykstame į turą. Užimtumas tikrai milžiniškas, bet viską atlaikyti padeda gana griežtas režimas. Kiekviename mieste rytais stengiuosi aplankyti vietinius sporto klubus, maitinuosi pagal specialų planą ir stengiuosi išsimiegoti. Kitaip atlaikyti tokį krūvį būtų tikrai problematiška. Aišku, labai padeda ir tai, kad pavargstu labiau fiziškai, bet dvasiškai pasikraunu labai daug. Ačiū publikai kurios milžinišką palaikymą jaučiu nuo pat pirmojo turo koncerto.“ – atviravo ir fanams dėkojo atlikėjas.

Koncertų ir susitikimų akimirkos:

Jau šį trečiadienį V. Bareikis išvyksta į dar keturis Lietuvos miestus. Ignalinos, Zarasų, Radviliškio ir Anykščių klausytojams bus pristatytas energingasis turas „#VB100“, naujausias albumas „KATUKAVAKARE?“ ir, žinoma, sušoktas nuotaikingasis „Pusvalanduko Dance“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (9)