Meilė vaikui manyje gyvena kasdien ir jai nereikia progos ar išskirtinės datos. Idėja sukurti dainą Patricijai gimė važiuojant filmuotis į televiziją. Manęs vis prašydavo ką nors sudainuoti, bet neturėjau ką. Nors dar ir iki tol galvoje sukosi mintis, kad norėčiau ką nors sukurti savo vaikui“, – paaiškino DELFI pašnekovė.

Nijolė sako, kad jos jausmai dukrelei auga kasdien, o Patricijos amžius ją verčia vis susimąstyti, kaip greitai bėga laikas. Dainą ji pasirinko kaip būdą įamžinti šį laiką ir santykius šeimoje. „Gyvenimas dažnai iš atminties ištrina tam tikras akimirkas, o muzika – būdas viską sustabdyti. Esu dėkinga uošviui, kuris kaupia vaizdo įrašus ir kaskart mums atvažiavus pasisvečiuoti Patriciją filmuoja, nori įamžinti laiką kartu. Nuo pat pirmosios jos gimimo dienos. Kai man pavogė kompiuterį, neliko ir daugybės vaizdo įrašų, nuotraukų. Tad išgelbėjo uošvio sukaupti archyvai“, – su šypsena pasakojo N. Pareigytė-Rukaitienė.

Sumaniusi įrašyti dainą ji kreipėsi į pažįstamą kompozitorių ir kartu su Patricija vyko į Šiaulius įrašinėti. Šiandien šią dainą jos jau dainuoja kartu prieš miegą, o ją išgirdusios Nijolės draugės sakė atradusios ir savo išgyvenimus bei jausmus.

„Draugės sako, kad klausydamos dainos prisimena savo vaikus. Kiekviena mama šioje dainoje ras meilę ir šilumą vaikui. Tai yra be galo nuoširdu ir jautru, kai kalba eina apie vaikus. Gyvenimas yra labai nenuspėjamas. Gali būti, kad ne viską spėsime pasakyti, tad norisi išsakyti tai laiku“.

Tiesa, nors daina skirta tiek mamoms, tiek ir tėveliams, atlikėja mano, jog mamos jautresnės ir kiek kitaip žiūri į motinystę, tad greičiau atras save ir savo jausmus.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (58)