Pirmieji šį vaizdo klipą išvydo Vilniaus knygų mugėje įsikūrusios Muzikos salės svečiai. Čia grupė sugrojo geriausius savo kūrinius bei pristatė naujausią savo darbą, kurį sukūrė kartu su kūrybos agentūra „Stepdraw", o jo įgyvendinimą dalinai finansavo asociacija LATGA, skelbiama pranešime spaudai.

„Tai – pirmas vaizdo klipas, kuriame ne patys vaidinome, o valdėme lėles, todėl teko daug mokytis – kaip jas pagaminti, kaip suvaldyti ir daug kitų dalykų", – teigia grupės narys Martynas Enčius.

„Mums teko daug analizuoti kitus tokio tipo darbus, domėtis jų gamybos subtilybėmis, konsultuotis su lėlių valdymą išmanančiais specialistais", – teigia jis.

„Iš pradžių tikėjomės, kad gamybos procesas bus paprastesnis nei dirbant su aktoriais, tačiau prasidėjus filmavimams patyrėme, kad visas šis procesas yra daug sudėtingesnis, nei galėjome įsivaizduoti. Norint perteikti personažų emocijas be veido mimikų reikia preciziškai suplanuoti ir sukoordinuoti lėlės judesius", – apie vaizdo klipo kūrimo procesą pasakoja Dalius Kederys.

Pirmasis toks lyriškas grupės „Antikvariniai Kašpirovskio dantys" vaizdo klipas, kaip teigia muzikantai, yra apie tai, kaip kūrėjai stengiasi pagauti mūzą, kurios kelionė vyksta mažyčiame vieno žmogaus valdomame teatre. Dainą „Daug dienų" grupės klausytojai gali rasti antrajame grupės albume „Problematika", vinilo plokštelėje „Dantų plokštelė" kartu su specialiai šiai dainai sukurtu Jogailos remiksu ir nuo šiandien galės mėgautis vaizdo klipu.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (19)