„Šiandien labai jautrus vakaras, pabūkime kartu, – po pirmos dainos prabilo J. Arlauskaitė-Jazzu. Jaunos moters balsas išdavė jaudulį. – Visą laiką jaučiuosi įsipareigojusi pristatyti, ką dainuosime, tačiau kol kas vis dar sunku rasti žodžius, tad pagrosime dainą „Gana“.

Po antrosios dainos sulaukusi širdies formos puokštės J. Arlauskaitė-Jazzu prabilo apie meilę muziką.

„Šiandien meilės diena. Vau! Mano mama man šiandien parašė – su Meilės diena. Ir priminė, kad Klaipėdoje gyveno mano seneliai, gimė mano mama ir čia prabėgo mano vaikystė. Netoli Klaipėdos, Smiltynėje, jachtklube – maždaug prieš 10 metų, įvyko ir pirmas mūsų pasirodymas Lietuvoje. Emociškai labai keista, kad turą šįvakar šiame krašte ir pradedame“, – atviravo dainininkė.

Nuščiuvę gausiai susirinkę klausytojai vos po dar vienos dainos vėl nešė gėles. Šįkart į J. Arlauskaitė-Jazzu atkeliavo ir keli laiškeliai.

„Ar adekvatu viešai skaityti meilės laiškus? Nors mūsų visos dainos yra viešas meilės prisipažinimas“, – publikos paklausė Jazzu ir tuoj pat sulaukė pritarimo.

Viename laiške buvo įrašas: „Leon Somov & Jazzu“ jūs – geriausi. Kitas buvo nuoširdi padėka ir praėjusių metų galimybę dainuoti kartu. „Dainuosi ir šiandien, Barbora Talatkelpšaite“, – nusišypsojo Jazzu.

Muzikos kelionę Jazzu tęsė daina, per kurią iš „Švyturio“ areną gerbėjai ją pakėlė į dangų.

Prieš kitą dainą ji buvo itin atvira: „kai parašiau šią dainą, raudojau, raudojau, raudojau. Ir dabar, kai dainuoju šią dainą, susigraudinu“.

Jai nereikėjo ištarti nė pavadinimo, nuo pirmų dainos „Po mano oda“ akordų salę užliejo plojimai, o Jazzu dar paskatino: „Noriu matyti jūsų rankas, padarome daugiausia šviesų, tiek daug, kiek dar nematė nė vienas festivalis!“.

Publikos raginti nereikėjo – arena kaip mat nušvito, lyg milijonais žvaigždžių nusėtas dangus.

Vėl į atlikėjos glėbį plaukė gėlės, kurias pauosčiusi aksominio balso savininkė šypsodamasi prisipažino, kad hiacintai yra jos mėgstamiausios gėlės.

Po šios dainos Jazzu sceną užleido L. Somovui, o kol skambėjo jo kūrinys, moteris pasipuošė kita, žvaigždėmis spindinčia itin seksualia suknele.

„Žinot, aš jaučiuosi lyg namie. Nebeliko jokio oficialumo. Jaučiuosi lyg namie su „chalatu“, tik kad tą „chalatą“ siuvo Juozas Statkevičius“, – prieš kitą kūrinį, jau anglų kalba, atviravo Jazzu.

Muzikos kelionę Jazzu tęsė jau atviriau juokaudama ir prisipažino, kad ji jau geriau ir laisviau jaučiasi. Daina „Gaila“, anot dainininkės, per repeticiją jai tapo apdraskytos rankos priežastimi.

„Mes juokaujame – kaip gerai, kad skiriamės, juk dabar bus dvigubai daugiau geros muzikos“, – teigiamą sunkaus sprendimo, anot Jazzu, pusę įžvelgė komanda. Moteris linkėjo klausytojams mylėti save: „Bent jau stenkitės pamilti save kiekvieną dieną ir niekada nebūti žemiau, negu žemė“.

Jausmų kupiną koncertą dainininkė užbaigė jau vilkėdama ryškia raudona suknele ir keliomis linksmomis dainomis. Kiek netikėtai nuskambėjo daina apie Kalėdas. Paskutinę dainą jau dainavo visi klausytojai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (63)