Gerbėjai jau žino - Beissoul ne tik širdį išdrasko scenoje, jis iki kraujo tikrąja to žodžio prasme susižeidžia kurdamas koncertams kostiumus. Šį kartą visi išvys 20 modelių „The Power of Being An „Alien'' Summer/Fall 2018" kolekciją, kurią demonstruos ne tik vaikinai, bet ir merginos.

Iš tiesų „Beisoul & Einius" pateikia – ir ne pirmą kartą - tai, ko dar niekada nebuvo ne tik Lietuvos, bet ir pasaulio muzikos istorijoje: duetas ne tik nuosekliai išlaiko muzikos, bet ir savo išvaizdos stilių. Tai ne dizainerių nuopelnas – kostiumus kuria pats atlikėjas Beissoul.

Apie unikalaus balso dainininką ir stilingų kostiumų kūrėją išgirdo ir pasaulis: Venecijos bienalei skirtas „NVRMIND", „Vogue", „DesignScene" – apie lietuviškąjį duetą rašė tiek populiarūs prestižiniai pasaulio leidiniai, tiek skirti rinktinei meno publikai.

„Beissoul & Einius"

Šį kostiumą Artūras Žabas-Beissoul susapnavo. Krėsle sėdėjo monumentalus asmuo, sklido švytėjimas – tai saulės žaismas stiklo pluošte. Įvaizdis sapne virto realiu modeliu ''Sharp Sabotage '' ( liet. „Aštrus pasipriešinimas'') kolekcijoje – kostiumuose iš stiklo ruošinio. Fotografė Ingrida Žiemytė įamžino Beissoul su jo paties pagamintu kostiumu. Buvo surengta ne viena paroda, kolekcija demonstruota muzikos apdovanojimų M.A.M.A, Vyrų mados savaitės metu.

„Beissoul & Einius"

„Ši fotosesija bene pati sudėtingiausia žemėje, - prisimena Beissoul. – Buvo šalta žiema. Kartu su fotografu Dmitry Komissarenko įspūdingai, sunkiai keliavome po Lietuvą ir Latviją norėdami sukurti fotosesiją žurnalui „Design Scene". Prie kostiumu kūrimo prisidėjo ir dizainerė Diana Paukštytė".

Lietuviškasis duetas gavo „Steam punk" stiliaus kaukių iš Bobo Basseto - kaukių kūrėjo, kuris dirba su mados namais „Givenchy", grupe „Metalica", atlikėja Avril Lavigne, taip pat Holivudo filmų kūrėjais.

„Beissoul & Einius"

„Fotografavomės „Vogue" žurnalui ir trūko dar vieno įvaizdžio – šį kostiumą pagaminau jau beveik sėdant į lėktuvą. Nusileidus Kijeve, kur buvo surengta fotosesija, viskas buvo paruošta ir „Beissoul & Einius" atsirado pasaulinio garso žurnale", - prisimena Beissoul.

„Beissoul & Einius"

Dar vienas kostiumas, kuris pateko į garsųjį mados žurnalą. Viską norėjosi daryti atvirkščiai, todėl skrybelė tapo aukštyn kojomis pritvirtinta manekeno dalis. Fotografės Ingridos Žiemytės nuotraukoje net ne iš karto tai pasimato – grožimasi tiesiog grakščių formų galvos apdangalu.

„Beissoul & Einius"

„Dar vienas darbas, patekęs į „Vogue" bei kitų žurnalų puslapius. Kadangi pro mano ir Einiaus akinius nebuvo matyti absoliučiai nieko, teko klausyti fotografo nurodymų, turėjome pasitikėti, kas atrodo kietai, o kas ne. Rezultatas mums labai patiko", - prisimena Beissoul.

„Beissoul & Einius"

Tai vienas sudėtingiausių kostiumų, kokį sukūrė Beissoul. Jis skirtas vaizdo klipui „LION''. Kostiumas sukonstruotas iš stiklo pluošto, sveria keliasdešimt kilogramų.

„Viso filmavimo metu Einiui teko klūpėti didžiuliame „ateivių cilindre'', todėl kostiumo dalis įsirėžė jam į kelius – net pakrikštytas filmavimo komandos buvo princese ant žirnio. O mano ateiviška kepurė kaskart bandydavo nusvirti į kurią nors pusę, tad per ilgas filmavimo valandas įgavau puikių balansavimo įgūdžių", - pasakoja Beissoul.

„Mada yra tai, kas man nekelia neigiamos emocijos, mada yra pramoga ir linksmybės. Tie, kas vertina madą per daug rimtai, turėtų kuo greičiau išgerti imbierinės arbatos, - juokiasi Beissoul. - Mada - tai laisvė, platus mąstymas, kūrybiškumas, menas ir puiki saviraiška. Man patinka sukurti tai, ko niekas daugiau neturi. Man nepatinka turėti tai, ką turi kiti, skolinti bei skolintis, todėl šis savotiškas egoizmas verčia kūrybiškumui lietis per kraštus", - svarsto muzikos ir tekstų kūrėjas.

„Tai viena pirmųjų fotosesijų Kijeve su fotografu Dmitry Komissarenko. Dėl jos teko kaip reikiant paplušėti, kad būtų suderintos iš pirmo žvilgsnio paprastos detalės- viskas dėl įtaigumo. Kuo toliau, tuo labiau tapo aišku, ko reikia puikiems kadrams", - prisimena Beissoul.

„Beissoul & Einius"

Kas tu, kodėl tu – tiek dizaineriams, tiek muzikos pasaulio rykliams, tiek gerbėjams tampa aišku vos pažvelgus į įvaizdines nuotraukas. „Būtent taip užsimezgė mūsų bendradarbiavimas su Ukrainos dizainere Elena Burenina – jos kurti kostiumai mus puošė „Chamillion Show" koncertų metu. Pakako nuotraukos – ir toliau bendradarbiaudami supratome vienas kitą iš pusės žodžio", - džiaugiasi muzikos kūrėjas.

„Beissoul & Einius"

„Mes kruopščiai kuriame ne tik muziką ir kostiumus – atidžiai renkamės žmones, su kuriais dirbame. Tai tarsi mūsų „Electrofashion" muzikos ir mados judėjimo moto. Džiaugiamės sutikę ir fotografę Miglę Golubickaitę, kuri mums padeda sukurti mados istorijas, dėkingi dizainerei Dianai Paukštytei, kuri papildo mūsų kuriamų kostiumų kolekcijas. Džiaugiamės galėdami švęsti gyvenimą, o mums jis – muzika ir mada - kartu su tokiais žmonėmis", - įkvėptai kalba Beissoul.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)