„Padavimai apie žmones“ – Marijono Mikutavičiaus geriausių dainų dvigubos vinilinės plokštelės pavadinimas. Plokštelė išleista prieš pat koncertus ir jos gimimas pasufleravo ir koncertų scenos formą.

Marijonas pasirodė apvalioje, vilino plokštelės formos scenoje, į kurią vedė net trys takai. Antroje, puslankio formos, scenos pusėje įsikūrė visa Marijono grupė. Žvelgiant iš viršaus, scena savo forma priminė krepšinio taurę arba ,tiems, kas turi lakesnę vaizduotę – pro žemę skriejantį kosminį palydovą.

Koncerto galinę sieną puošė septyni stačiakampiai LED ekranai. Jie rodė prie dainų priderintas vaizdo projekcijas. Vienas pirmųjų kūrinių skambėjusių koncerte – naujausia M. Mikutavičiaus daina „Nemirtingi“. Pagal salės reakciją galima buvo spręsti, kad vos prieš mėnesį išleista daina žmonėms jau gerai žinoma. Kaip ir įspūdingas jos vaizdo klipas, kuris milžiniškuose ekranuose atrodė dar įspūdingiau.

Skambėjo ir dar viena nauja Marijono daina „Kur gyvenimo prasmė?“. „Aš nuolat klausiu žmonių šio klausimo ir vienas mano draugas pasakė: gyvenimo prasmė – pragyventi gyvenimą taip, kad šis klausimas niekada neiškiltų. Ir aš manau, kad tai – teisingiausia“, – sakė Marijonas.

Koncerte skambėjo net 20 kūrinių. Energingas, galingas, žmonės suvienijantis šou truko net pustrečios valandos. Susirinkusieji tikrai negalėjo skųstis, kad kažko iš populiariausių ir mėgiamiausių kūrinių neišgirdo. Lyriškosios Marijono kūrybos gerbėjai gavo „Degančias rankas“, „Balintas sienas“, „Drąsių nieks nežudo“. Superhitų trokštantys – „Nebetyli sirgaliai“, „Ar mylit ją jūs?“, „Ar mylėsi tu mane“, „Tris milijonus“.

„Balintos sienos“ atrodė taip netikėtai ir įspūdingai, kad visa salė sutartinai aiktelėjo. Paaiškėjo, kad vinilo formos priekinė scenos dalis turi paslapčių ir specialių efektų. Prasidėjus dainai, žiūrovai suprato, kad ji yra dar vienas – aštuntas ekranas.

„Mes turim vieną dainą, kurią retai grojam, nes sako, kad joje per daug roko ir žmonės jos nesiklauso. Bet jei jau žmonės nusiperka bilietus ir ateina, tai jie priversti jos klausytis“, – dainą „Benzinas“ pristatė Marijonas. Vienas griežčiausių Marijono kūrinių buvo padabintas ugnies ir dūmų stulpais.

„Marijono Mikutavičiaus Show“ ne veltui taip vadinasi, tai - ne paprastas koncertas, tai – tikras naujausių technologijų ir specialiųjų efektų šou. Žiūrovams akys raibo nuo ugnies, dūmų, fejerverkų, byrančio sniego, blizgučių, balionų.

Marijonas į sceną net savadarbę patranką atvilko. Visiškai nematytą aparatą jis aptiko žvejodamas pas bičiulį. Juo kompanija smagiai šaudė laukuose užtaisydami bulvėmis. Buvo labai juokinga. „Turiu tai padaryti savo koncerte“, – tada nusprendė Marijonas. Tiesa, šauti bulvę arenoje buvo perdėm pavojinga, todėl iš patrankos į publiką skrido firminiai dainininko marškinėliai.

Tačiau, būkime sąžiningi, net ir geriausi efektai ar juokingiausi atsinešti daiktai, neturėtų jokios prasmės, jei scenoje nebūtų išskirtinio talento ir puikų dainų. Atrodo, kad žmonės Lietuvoje puikiai supranta, kas yra tikras talentas ir išskirtinės dainos – daugiau nei dvi valandas linksminęsi su Marijonu ir jo hitais, jie atrodė trokštantys dar ir dar. Nesumeluotas vienybės jausmas tvyrantis salėje koncerto metu – tai, kas daro Marijono koncertus tokiais išskirtiniais.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (20)