1. „Wham!“ - „Last Christmas“

Mėgstamiausia Monikos kalėdinė daina nuo paauglystės: „Aš nesuskaičiuoju, kiek kartų paleidžiu ją vis iš naujo ir iš naujo per kalėdinį laikotarpį, bet tai yra visiškai mano top top top kalėdinė daina. Nėra jokios slaptos istorijos, negaliu paaiškinti kodėl, bet ji mano visiška favoritė“.

2. Chris Rea - „Driving Home For Christmas“

„Šita daina visada man primena, kai pirmais studijų metais Vilniuje prieš pat Kūčias laikiau egzaminą, tad namo galėjau grįžti vėlų gruodžio 23-ios vakarą. Namų buvau išsiilgus iki negaliu! Kai įsėdau į vieną paskutinių autobusų, važiavusių pajūrio link, labai gražiai snigo, o aš beveik visas tas 3,5 valandos klausiau būtent šitos dainos. Nuo to laiko ji sukelia labai jaukų namų išsiilgimo jausmą ir tapo mano viena mėgstamiausių kalėdinių dainų“, - atvirauja Monika.

3. Frank Sinatra ir Nat King Cole - „Christmas Songs“

Išskirtiniu balsu ir skoniu muzikai garsi atlikėja sako, kad pačios gražiausios jai - senosios kalėdinės dainos. „Besiruošiant Kūčių stalui mūsų namuose visada skamba svingo karaliaus Franko Sinatros ir džiazo pianisto bei dainininko Nato Kingo Cole’o muzika, - pasakoja Kalėdų nuotaika gyvenanti dainininkė. - Kaskart, kai klausausi šių dainų, jaučiu, kad jau tuoj grįšiu namo ir su visa didele šeima imsimės ruoštis gražiausiam metų vakarui.“

4. Bobby Helms - „Jingle Bell Rock“

„Naujųjų metų išvakarės. Buvau gal 9-erių. Naujus metus pasitikome keturiese: mama, tėtis, brolis ir aš. Sugalvojome, kad reikia namuose surengti šokius. Viskas baigėsi tuo, kad mama per šitą dainą sugalvojo pafilmuoti, bet nepastebėjo, jog šalia yra žvakė. Tad befilmuojant mūsų linksmybes, užsidegė mamos plaukai. Laimei, greitai užuodėme svilėsių kvapą ir mamos šukuosena nebuvo smarkiai suniokota“, - su šypsena prisiminimais dalinasi Monika.

5. „Haris Poteris ir išminties akmuo“ - „Hedwig’s Theme“ a.k.a „Hedwig's Flight“

Kaip ir daugelio Monikos bendraamžių namuose, vaikystėje per Kalėdas buvo žiūrimi ar bent jau kaip fonas sukosi Hario Poterio filmai. „Turiu prisipažinti, kad nors vaikystėje nebuvau labai juo susidomėjusi, kai atvykau į Londoną, peržiūrėjau visus Hario Poterio filmus, šiuo metu skaitau jo knygos pirmąją dalį ir tapau tikrai didele jo gerbėja. Tad kai išgirstu pirmus šio garso takelio akordus - iškart Kalėdos!“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (12)