Dainininkas, kurio tikrasis vardas Jean-Philippe Smet, pardavė daugiau kaip 100 milijonų albumu ir atliko vaidmenis daugybėje filmų.

Odinius drabužius vilkėti mėgęs „prancūzų Elvis“, žinomas tiesiog kaip Johnny, kovo mėnesį viešai prabilo apie jam diagnozuotą ligą ir būtinybę gydytis.

1997 metais jį tuometinis Prancūzijos prezidentas Jacques Chiracas paskelbė legiono garbės kavalieriumi.

Prancūzai atlikėją vadino „mūsų Johnny“, o už šalies ribų jis nebuvo labai garsus. Vyras ilgą laiką ir labai sunkiai kovojo su liga, pastaruoju metu niekur nebesirodė.

„Johnny Hallyday mus paliko. Rašau šiuos žodžius, bet jais netikiu. Bet taip, tai tiesa. Mano vyro daugiau su mumis nebėra. Jis šį pasaulį paliko, nors gyvenimą sėmė pilnomis saujomis, drąsiai ir pakelta galva“, – pranešė žmona Laeticia.

Nors J. Hallyday užsienyje nesulaukė didelio pripažinimo, 6-ame dešimtmetyje jis atsiplėšė nuo Prancūzijos šansono muzikos tradicijos ir surengė 50 didelių gastrolių.

Muzikantas gimė 1943 metų birželio 15 dieną Paryžiuje, belgo ir prancūzės šeimoje.

1966 metais jis mėgino nusižudyti, o 1986-aisiais nualpo scenoje. Jis buvo vedęs penkis kartus, iš jų du kartus – tą pačią moterį, vieno savo seniausiai pažįstamų draugų ir dainų kūrėjo dukrą.

„Mes visi esame šiek tiek panašūs į Johnny“, – po pranešimo apie jo mirtį pareiškė Prancūzijos prezidentūra.

Pastarosiomis savaitėmis pasirodė žinių, jog J. Halliday buvo paguldytas į ligoninę Paryžiuje dėl kvėpavimo sutrikimų, o internete buvo pasklidę gandų, kad jis mirė.

J.Hallyday šešias dienas praleido ligoninėje, po to grįžo ilsėtis savo namuose Paryžiaus vakariniame Marne la Koketo priemiestyje.

„Iki paskutinės akimirkos jis tvirtai kovojo su kelis mėnesius jį kankinusia liga ir mokė mus ypatingų gyvenimo pamokų“, – sakė L. Hallyday.

Rokeris „visą savo gyvenimą buvo visiškai atsidėjęs savo gerbėjams, o šie jį mylėjo ir garbino“, pridūrė jo žmona.

Užuojautą socialiniuose tinkluose pareiškė ir Emmanuelis Macronas, ir garsūs kolegos.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)