„Šis vakaras – ypatingas, nes tarp milijono žvaigždžių viena šviečia ryškiau. Tai įsitaisykite patogiai ir mėgaukitės kelione po Vytauto Šiškausko muzikinį pasaulį“, – dainininką pristatė vakaro vedėjas Darius Čepulis.

Susirinkusieji audringais plojimais pasitiko į sceną žvaliai išbėgusį dainininką ir koncertas prasidėjo daina „Akimirkos“. Gėles savo numylėtiniui gerbėjai buvo pasiryžę nešti po jau pirmojo kūrinio. „Palaukite, dar nėra už ką, dar nepadainavau normaliai“, – juokėsi V. Šiškauskas. Tačiau gėles publika atkakliai nešė po kiekvienos dainos, o vienas sveikintojų buvo ypatingas. „Čia mano sūnus – Marius“, – simpatišką vyrą pristatė Vytautas. Salėje taip pat buvo ir specialiai koncertui į Lietuvą grįžusi dainininko sesuo.

V. Šiškauskas šiltai bendravo su publika, pasakojo apie savo hobius – prisipažino, kad mėgsta fotografuoti grybus. Per dainą „Leisk prisiglaust“ jis nuo scenos nusileido į salę. „Matau, kad čia salėje yra du maestro – Stasys Žlibinas ir Algimantas Raudonikis. O taip pat matau ir maestro Mikalojų Noviką“, – Lietuvos estrados grandams pagarbą atidavė V. Šiškauskas.

Nuo pat pirmų dainų publika audringai palaikė savo numylėtinį, bet tikroji linksmybė prasidėjo renginio vedėjui paprašius salės padaryti tai, ką įprastai daro pats V.Šiškauskas. O gi sudainuoti jam „Su gimtadieniu“ – vieną pačių populiariausių jo paties hitų. Salė traukė iš širdies. Sujaudintas dainininkas taip pat prisijungė prie bendro choro.

Koncertas pasibaigė pačia populiariausia V. Šiškausko daina „Lietuva (Mūsų kaimas)“. Žinoma, dainą teko kartoti, gerbėjai taip lengvai nuo scenos savo mylimo dainininko nenorėjo paleisti.

V. Šiškauską gerbėjai dar galės išgirsti 25 d. – „Žalgirio“ arenoje Kaune, gruodžio 8 d. – „Švyturio“ arenoje Klaipėdoje ir 29 d. – „Šiaulių arenoje“.

Scenoje V. Šiškauskui akompanavo VDU styginių orkestras ir ritmo grupė. Šoko sportinių šokių pora Kamilė Poškaitė ir Vladislavas Volkovas bei VGTU šokių ansamblis „Vingis“.

Prieš keturis dešimtmečius pradėjęs profesionalią muzikinę veiklą Vytautas Šiškauskas didžiausio pripažinimo sulaukė, pasirodžius albumams „Ateina metas“, „Nemigo naktį“ ir „Neišsiųsti laiškai“, kuriuose skamba hitai „Su gimtadieniu“, „Nekaltinkit manęs“, „Mūsų čia žemė“, „Lietuva (mūsų kaimas)“ ar „Žvaigždė“. Dainininko diskografijoje net vienuolika albumų, o naujausias iš jų, pavadintas „Akimirkos“, pasirodė 2016-ųjų pabaigoje.

Vietą lietuviškos popmuzikos pasaulyje Vytautas Šiškauskas išsikovojo originaliais, patriotiškais ir jausmingais kūriniais, kuriuose apdainuojamas savas kraštas, Tėvynė, paliečiamos tokios jautrios ir amžinos temos: meilė motinai, tėvui, artimam žmogui. Visgi atlikėjo dainų tematikos paletė vienu sakiniu nenusakoma, nes jų tekstus rašė daugybė talentingų autorių – Stasys Žlibinas, Vytautas Barauskas, Dalia Teišerskytė, Petras Dimša, Regina-Algė Gudavičiūtė, Jonas Visockas ir daugelis kitų.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (52)