10. „The Fuges“ daina „Killing Me Softly with His Song“
1996 metais šią dainą perrašė hiphopo grupė „The Fugees“, kurios soliste buvo meistriškai dainą atlikusi Lauryn Hill. Būtent ši dainos versija ir sulaukė daugiausiai pasisekimo. Nepaisant to, kad pati daina buvo sukurta dar 1971 metais.



9. „Bell Biv DeVoe“ daina „Poison"
Tai dar viena1996 metais įrašyta puiki daina. „Poison“ buvo sukurta hiphopo, svingo ir r&b muzikos mišinio pagrindu. Kartu tai ir pirmasis sėkmingiausias grupės hitas, kuris pasirodė tuo pačiu pavadinimu pavadintame albume.


8. „TLC“ daina „No Scrubs“
Tai amerikiečių grupės „TLC“ daina, kuri buvo išleista 1999 metais. Ji pasaulio šviesą išvydo trečiame studijiniame grupės albume „FanMail“. Tai tapo trečiuoju grupės singlu, kuris pasiekė pirmąją „Billoard Hot 100“ eilutę. Kartu daina atnešė grupei ir ne vieną apdovanojimą. Galiausiai „No Scurbs“ tapo vizitine grupės kortele. Naujoje Zelandijoje ir Anglijoje ši daina tapo platinine.


7. „House of Pain“ daina „Jump Around“
Amerikiečių hiphoperiai „House of Pain“ 1992 metais sukūrė hitą, kuris tapo to dešimtmečio himnu, kuris pateko į visų laikų populiariausių dainų šimtuką. Lengva ir ritminga daina greitai užkariavo klausytojų širdis ir ilgainiui buvo galima ją išgirsti visuose baruose ir pasilinksminimo įstaigose.


6. „Spice Girls“ daina „Wannabe“
Turbūt nėra merginos, kuri nebūtų šokusi pagal garsųjį „Spice Girls“ hitą „Wannabe“. 1996 metais dienos šviesą išvydusi daina buvo pristatyta kaip debiutinis grupės singlas. Dainą buvo galima rasti debiutiniame grupės albume Spice Girls Spice“. Kalbama, kad ši daina buvo parašyta per pusvalandį, o įrašyta per trumpiau nei valandą. Grupės merginos ne kartą sakė, kad pačios nesitikėjo, jog ši ritmiška daina taip greitai taps vienu populiariausių to dešimtmečio kūrinių.


5. Britney Spears daina „Baby One More Time“
Atlikėjos Britney Spears turbūt nereikia niekam pristatinėti. Būtent ši daina ir tapo jos debiutiniu hitu. Pirmasis bandymas buvo daugiau nei sėkmingas ir 1998 metais pasirodžiusi daina tapo itin populiaria. Ją buvo galima išgirsti bene visur, o albumus su šiuo hitu šluota šluodavo.
Tiesa, dainą sukūrė ne pati atlikėja, o Maksas Martinas. Apdainuodama jausmus po išsiskyrimo su vaikinu Britney tapo tikra dešimtojo dešimtmečio dievaite.


4. „Oasis“ daina „Wonderwall“

Britų roko grupės „Oasis“ daina „Wonderwall“ turi gana įdomią istoriją. Jos pavadinimas kilo nuo 1960 metais sukurto filmo „Wonderwall Music“. Tai trečiasis albumo “(What's the Story) Morning Glory?“ kūrinys, kuris dienos šviesą išvydo 1995 metais ir tuo pat metu tapo itin populiarus.

Šiai dainai sukurtas vaizdo klipas buvo pripažintas geriausiu Didžiosios Britanijos vaizdo klipu.




3. Whitney Houston daina „I Will Always Love You“

Šviesaus atminimo atlikėjos Whitney Houston daina buvo parašyta ne jai, tačiau tik ji sugebėjo ją padaryti tokia populiaria. Iš pradžių dainą dainavusi Dolli Parton nesulaukė jokio populiarumo, tačiau kiek pakeitusi stilių ir suteikusi dainai jausmingumo Whitney sukūrė dainą, kurią šiandien žino visas pasaulis.

Ji ne tik buvo pripažinta kaip viena populiariausių visų laikų dainų, tačiau ir pelnė nemažai apdovanojimų už vaizdo klipą.



2. „Boyz II Men“ daina „End Of The Road“

1992 metais įrašyta „Boyz II Men“ daina buvo išleista albume „Motown“. Tai vienas iš pirmųjų ir populiariausių šios grupės singlų, kuris iš karto pelnė du „Grammy“ apdovanojimus.

„Billboard“ visų laikų geriausių dainų sąraše ši daina užima 43 vietą.




1. „Nirvana“ daina „Smells Like Teen Spirit“
Tai amerikiečių roko grupės „Nirvana“ daina iš albumo „Nevermind“, kuri buvo sukurta 1991 metais. Šį hitą parašė ne kas kitas, o legendinis kūrėjas Kurtas Cobainas. Prie jos kūrimo taip pat prisidėjo ir Krisas Novoseličemas bei Deivas Grolas. Dėl neregėto šios dainos populiarumo albumas tapo perkamiausiu 1992 metais. Galiausiai tai tapo ir pirmu bei vienu sėkmingiausių grupės kūrinių. „Billboard Hot 100“ sąraše ji tapo šešta. Visame pasaulyje ši daina buvo puikiai vertinama ir pateko bene į visus geriausių dainų sąrašus. 500 geriausių visų dainų sąraše, kurį sudarė žurnalas „Rolling Stone“, „Smells Like Teen Spirit“ užėmė devintąją vietą. Galiausiai ši daina pelnytai tapo ir X kartos himnu.
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (17)