Nors gyvai išgirsti ir pamatyti žymiausią planetos operistą nėra pigus malonumas, pasak renginio organizatorės, jau vasarą beveik visi bilietai buvo išparduoti, todėl teko pradėti platinti papildomus bilietus. Likus dienai iki A. Bocelli koncerto, kasose buvo galima rasti vos keliasdešimt nenupirktų stovimų vietų.

Italo ant scenos jau laukė Lietuvos valstybinis simfoninis ir kamerinis orkestrai, kurie jausmingomis melodijos pradėjo koncertą Kaune. Po paskutinio dirigento mosto į sceną žengė ir pati operos legenda bei pradėjo savo nepakartojamą pasirodymą.

Po kelių išskirtinio balso savininko dainų į sceną žengę sopranė Maria Aleida, kuri operos gerbėjams pademonstravo aukščiausio diapazono balso sugebėjimus.

M. Aleidos pasirodymas nebuvo vienintelė staigmena. Per vieną iš dainų ant scenos aistringą valso partiją atliko šokėjų pora iš kaimyninės Latvijos Jelizaveta Manija ir jos partneris Rihardas Eglitis, gitarų stygas virpino grupė „Carisma“, o paskutine scenos viešnia tapo Italijoje garsi atlikėja Ilaria Della Bidia su kuria A. Bocelli atliko Elvio Presley hitą „Can't Help Falling in Love“.

Pasibaigus dainai publika negailėjo gausių ovacijų, o A. Bocelli pirmą kartą vakaro metu ištarė „Ačiū“.

Veikiausiai žinomiausiam tenoro kūriniui „Con Te Partiro“, A. Bocelli ant scenos vėl pasikvietė M. Aleidą. Duetas buvo toks galingas, kad susirinkusieji stojosi iš savo vietų.

Kaip ir pridera operos solistui, pasibaigus koncertui A. Bocelli grakščiai nusilenkė prieš žiūrovus ir palikdamas sceną mojo ranka savo gerbėjams.

„Fantastika, nuostabu, nepakartojama“, tokie ir panašūs žodžiai girdėjosi iš areną paliekančių žmonių lūpų. Galima drąsiai sakyti, kad A. Bocelli ir dar kartą Kaunui padovanojo nepamirštamą pasirodymą.

A. Bocelli gimė su įgimta akių liga – glaukoma, kuri smarkiai ribojo italo matymą, tačiau atlikėjas visiškai prarado regą būdamas 12-os. Žaisdamas futbolą A. Bocelli patyrę galvos traumą ir nuo to laiko jo akys nebemato saulės šviesos.

Nerega nesustabdė atlikėjo. Per savo muziką jis iki šiol dovanoja žmonėms džiaugsmą ir šiltus jausmus. A. Bocelli sugebėjo taip ištobulinti savo gebėjimus, kad jo balsas yra vadinamas dievišku. Unikalus tembras, plataus diapazono balsas ir iš sielos gelmės kylantis jausmingumas yra puikiai pažįstamas tiek operos, tiek pop baladžių mėgėjams.

Visas įmanomas karjeros aukštumas pasiekusio dainininko įrašų iš viso parduota daugiau nei 80 mln. vnt. A. Bocelli yra pelnęs „Pasaulio muzikos (WMA)“, „Auksinio gaublio“, „ECHO“, „Britų klasikinės muzikos“ ir daugybę kitų apdovanojimų

Kitąmet sueina 20 m. nuo sėkmingiausio A. Bocelli albumo „Romanza“ išleidimo. Ta proga visai netrukus, lapkričio 18 d., bus išleista jubiliejinė albumo versija. Pirmasis „Romanza“ leidimas buvo parduotas daugiau nei 20 mln. kopijų tiražu ir iki šiol yra visų laikų sėkmingiausias albumas Italijoje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (104)