Koncertas prasidėjo Stingo sūnaus Joe Summerso ir jo grupės „The Last Bandoleros“ melodijomis. Tai buvo antrasis britų legendos sūnaus vizitas Lietuvoje – kartą jo grupė „Fiction Plane“ jau dalyvavo Stingo gastrolėse ir koncertavo Vilniuje.

Po J. Summerso pasirodymo ant scenos žengė ir pats Stingas, kurį audringai pasitiko gerbėjų šūksniai ir ovacijos, o šis atsidėkodamas susirinkusiesiems pasisveikino lietuviškai.

„Labas vakaras, Kaunas“, – sveikinosi jis, tačiau didesnis netikėtumas buvo jo sūnaus J. Sumnerio pareiškimas.

„Labas vakaras, Kaunas. Mano tėvas sako, kad aš galiu kalbėt lietuviškai“ – prakalbo atlikėjo sūnus.

Vieno iš savo legendinių hitų Stingas pabaigai nesaugojo. Jau koncerto pradžioje visa „Žalgirio“ arenos minia vieningai traukė „I'am englishman in New York“.

Kiek sukaitęs Stingas mikrofoną vėl perdavė savo atžalai – „Mano sūnus“. Atrodo, J. Summersas savo populiarumu Kaune šį vakarą nenusileido net savo tėvui. Arčiau scenos esantys muzikos mylėtojai skambant jo dainoms lingavo rankomis ir šoko.

Atrodė, kad koncertą vainikuos daina „Every Breath You Take“. Skambant jai net ir didžiausi drovuoliai išdrąsėjo ir kartu su atlikėju traukė gerai žinomos dainos priedainį, tačiau nuskambėjus paskutiniams akordams minia pradėjo šėlti: trypė kojomis, plojo ir negailėjo gausių ovacijų, todėl Stingas kauniečiams ir miesto svečiams padovanojo papildomą baladę.

Pasibaigus britų legendos šou, atlikėjas dar ilgai dėkojo susirinkusiesiems ir prižadėjo dar kartą sugrįžti.

Albumas „57th & 9th„yra pirmas naujas atlikėjo solo darbas per daugiau nei dešimtmetį. Dešimties naujų dainų kolekcija puikiai atspindi platų Stingo muzikinės kūrybos potencialą: pradedant pirmuoju singlu „I Can‘t Stop Thinking About You“ ir baigiant išskirtinėmis kompozicijomis „Petrol Head“ bei „50.000“.

Albumo, kurį prodiusavo Martinas Kierszenbaumas, įrašai tęsėsi kelias savaites. Stingui studijoje talkino ilgametis bendražygis Dominicas Milleris (gitara) ir Vinnie Colaiuta (mušamieji), taip pat su roko grupėmis „Nine Inch Nails“ ir „Guns ‘N Roses“ grojęs būgnininkas Joshas Freese‘as, gitaristas Lyke‘as Workmanas ir grupė „The Las Bandoleros“.

Kompozitorius, dainų autorius ir dainininkas, aktorius, rašytojas ir aktyvistas Stingas gimė Newcastle‘o mieste Anglijoje. 1977 m. jis persikėlė gyventi į Londoną, kur su Stewartu Copelandu ir Andy Summersu subūrė grupę „The Police“. Viena populiariausių pop-roko muzikos grupių pasaulyje išleido penkis studijinius albumus, pelnė šešis „Grammy“, du „BRITs“ apdovanojimus ir 2003 m. buvo įtraukta į „Rock‘n‘roll šlovės muziejų“.

DELFI primena, jog pradėjęs solo karjerą, Stingas tapo vienu geriausių mūsų dienų muzikantų ir atlikėjų planetoje. Jo solinė kūryba yra įvertinta dešimčia „Grammy“, dviem „BRITs“, „Auksinio gaublio“, „Emmy“ apdovanojimais. Stingas taip pat buvo triskart pristatytas „Oscar“ ir kartą nominuotas „Tony“ apdovanojimams. Muzikantui prestižinį „Century“ apdovanojimą įteikė muzikos biblija vadinamas žurnalas „Billboard“, o 2004 m. „MusiCares“ ceremonijoje Stingas buvo paskelbtas „Metų persona“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (30)