Mindaugo „Maximoje“ skambėjusios populiariausios dainos buvo gausiai apdovanojamos gerbėjų plojimais, o muzikantai tuo tarpu klausėsi jiems skirtų liaupsių.

Vakaro vedėjas išskyrė penkias geriausiomis pripažintas dainas, kurių radijo eteryje dažniausiai pageidavo ir už kurias rugsėjį klausytojai daugiausiai balsavo.

Penktoji vieta atiteko Leonui Somovui ir Jazzu už dainą „Sugalvoki norą“. Ant scenos užlipusi Justė Arlauskaitė-Jazzu sakė, kad lietuviškos muzikos turi būti kuo daugiau bei tik taip galėsime išeiti į pasaulį su savo kūryba.

Ketvirtuoju tapo renginyje nepasirodęs Andrius Mamontovas ir jo daina „Aitvarai“. „Colours of Bubbles“ už savo dainą „Home“ pelnė trečiąją vietą. Tiesa, grupės lyderiui pastarieji metai ypatingi. Prieš savaitę atšokęs savo vestuves muzikantas buvo apdovanotas už savo kūrybą.

Antroji vieta atiteko grupei „Lemon Joy“ su daina „Kažkada“. Atėjęs atsiimti apdovanojimo ir simboliškai puošto torto Igoris Kofas paėmė mikrofoną ir uždainavo. Tačiau daugiausiai plojimų ir gerbėjų balsų pelnė Radistų ir Donato Montvydo bendras darbas „Wicked Games“. Jiems atiteko ir 1000 eurų čekis, kurį skyrė LATGA ir AGATA.

Po renginio D. Montvydas DELFI sakė, kad pirmoji vieta tėra simbolika. Daug svarbiau yra grįžtamasis ryšys, kurio jis sulaukia iš klausytojų. Tiesa, kartu ir pripažino, kad kurti lietuvių kalba būna sudėtinga, tad nenuostabu, kad ir apdovanojimą pelnęs kūrinys yra parašytas anglų kalba, nors sukurtas Lietuvoje.

„Man nėra jokio skirtumo, kokia kalba dainuoti scenoje, nes tikiu, kad muzika sujungia visus žmones ir žemynus. Tik ta muzika turi būti išjausta. Lietuvių kalba yra pakankamai subtili ir ne visuose žanruose ji geriausiai atspindi norimą stilių.

Tačiau mano tikslas atsiradus muzikai yra sugalvoti, apie ką noriu padainuoti. Kai kyla mintis, pradedi nuo lietuvių kalbos, vėliau galvoti ir apie anglų kalbą. Toks tas kūrybos procesas, kuris kartais užtrunka ir mėnesį“, – pasakojo žinomas vyras.

Anot jo, kuriant tikrai pasitaiko akimirkų kai norisi viską mesti ir tai yra natūralu, nes tenka dirbti ir ištisą parą bei nesirodyti namuose. Tik tokias akimirkas atperka koncertai ir dienos, kai muziką įvertina gerbėjai. Tačiau viena didžiausių problemų atlikėjas ir asociacijos LATGA ir AGATA atstovai įvardija nelegalų muzikos klausymą ir tiki, kad visuomet pradėti reikia nuo savęs.

„Pats muzikos klausausi tik legaliai ir tikiu, kad tai turi tapti savaime suprantamu procesu visiems žmonėms. Tik nedaugelis tai vis dar supranta, o piratavimas nedaro garbės niekam. Autorių darbas taip pat turėtų būti apmokamas. Sukurti dainą kainuoja tūkstančius, o už muzikos klausymą sumokami pinigai grįžta per kokybę“, – aiškino D. Montvydas.

Visas mylimiausių dainų dešimtukas:

1. Radistai ft. Donny Montell „Wicked Games“ (muzika Karolio Labanausko ir Lino Strockio, tekstas Karolio Labanausko, Lino Strockio ir Donato Montvydo)

2. „Lemon Joy“ „Kažkada“ (muzika ir tSekstas Igorio Kofo)

3. „Colours of Bubbles“ „Home“ (muzika ir tekstas Julijaus Aleksovo)

4. Andrius Mamontovas „Aitvarai“ (muzika ir tekstas Andriaus Mamontovo)_

5. Leon Somov&Jazzu „Sugalvoki norą“ (muzika Leono Somovo, tekstas Justės Arlauskaitės

6. Ieva Narkutė „Raudoni vakarai“ (muzika ir tekstas Ievos Narkutės)

7. „Sisters on Wire „Parallel World“ (muzika ir tekstas Olego Jerochino ir Filipo Gusevo)

8. Beisoul & Einius „Summer rain“ (muzika ir tekstas Artūro Žabo ir Einiaus Jaručio)

9. „Naktinės personos“ „Laikas gyventi“ (muzika Alano Chošnau, tekstas Aro Vėberio, aranžuotė Vito Vaičiulio)

10. Biplan „Amore“ (muzika ir tekstas Maksimo Melmano, Olego Aleksejevo ir Sergejaus Savčenko)

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (12)