Apie tai pati grupė paskelbė savo feisbuko paskyroje. Vasario 19-ąją Kauno Žalgirio arenoje pasirodysianti grupė jau tapo legenda.

„Kraftwerk“ įkūrėjai Ralfas Hutteris ir Florianas Schneider-Eslebenas susipažino 1968 m., studijuodami improvizacinę muziką Diuseldorfo konservatorijoje. 1970 m. jie įkūrė grupę „Organization“, atstovavusią „Kraut Rock“.

Tačiau įrašę tik vieną albumą „Tone Float“, Ralfas ir Florianas nutraukė šios grupės veiklą ir 1971 m. priėmė dar du vaikinus, Klausą Dingerį bei Thomą Homanną, - taip gimė „Kraftwerk“.

Tais pačiais metais buvo įkurta ir legendomis apaugusi grupės įrašu studija „Kling Klang“. Įrašius pirmą albumą „Highrail“, „Kraftwerk“ paliko abu nauji nariai ir įkūrė taip pat garsią vokiečių grupę „Neu“.

Tada Ralfas ir Florianas į pagalbą pasikvietė kitus du muzikantus - Wolfgangą Flurą ir Klausą Roederį (pastarąjį 1977 m. pakeitė Karlos Bartos). 1972 m. buvo išleistas antras naujo sąstato „Kraftwerk“ albumas pavadinimu „Var“ („Highrail“ ir „Var“ buvo perleisti 1993 m. bei atitinkamai pervadinti „Kraftwerk 1“ ir „Kraftwerk 2“).

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)