"Coldplay", kurios lyderis yra aktorės Gwyneth Paltrow vyras Chrisas Martinas, šiais metais Jungtinėse Valstijose ir dar 20-yje šalių su savo nauju albumu "X&Y" karaliavo pirmoje vietoje ir dėl apdovanojimų kovos geriausios grupės, geriausios dainos, geriausio albumo, geriausių roko muzikos atlikėjų ir geriausių Jungtinės Karalystės atlikėjų kategorijose.

"Gorillaz", kuri žiūrovams pasirodo keturių animacinių personažų pavidalu, į apdovanojimus pretenduoja geriausios grupės, geriausios dainos, geriausio vaizdo klipo (su "Feel Good Inc"), geriausių popmuzikos atlikėjų ir geriausių Jungtinės Karalystės atlikėjų kategorijose.

Laimėtojus per MTV tinklalapius rinks Europos ir Afrikos muzikos klausytojai. Jie negalės balsuoti tik dėl geriausio vaizdo klipo, kurį išrinks pati "MTV Europe".

Lapkričio 3 dieną per apdovanojimų ceremoniją Lisabonoje koncertuos "Coldplay", "Foo Fighters", "Green Day", Robbie Williamsas ir "The Black Eyed Peas".

Kasmetinį renginį ves britų komikas Sacha Baronas Cohenas, vaidinsiantis savo alter ego - nelaimingą kazachų žurnalistą Boratą Sagdijevą.

"Per 12-uosius "MTV Europe" muzikos apdovanojimus daugiausia dėmesio bus skiriama efektingiems, gyviems pasirodymams", - teigė vyriausiasis "MTV Networks International" redaktorius. Manoma, kad vieną didžiausių Europos popmuzikos apdovanojimų ceremonijų stebės milijonai gerbėjų.

Nominacijų sąraše po "Coldplay" ir "Gorillaz" eina JAV dainininkė Gwen Stefani, kuri su savo disku "Love. Angel. Music. Baby" varžysis dėl geriausio albumo, o su daina "What You Waiting For?" - geriausio vaizdo klipo apdovanojimų. Ji taip pat pretenduoja į prizus geriausios atlikėjos moters ir geriausio popmuzikos pasirodymo kategorijose.

Penki atlikėjai surinko po tris nominacijas. Tai - reperiai "50 Cent" ("50 centų") bei Snoop Doggas), JAV grupė "Green Day", airių rokeriai U2 ir britų naujokas Jamesas Bluntas.

Ir geriausio atlikėjo, ir geriausios atlikėjos kategorijose keturios iš penkių nominacijų atiteko Jungtinių Valstijų atstovams.

Pirmą kartą į MTV apdovanojimus buvo įtraukta geriausio Afrikos atlikėjo kategorija, kurioje varžysis "2 Face", Kaysha, "Kleptomaniax", "02" ir Zamajobe.

Kompanijai "Viacom" priklausantys "MTV Networks" anksčiau šiais metais įsteigė naują kanalą, skirtą Afrikos muzikai.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją