Kaip rašoma organizatorių pranešime, nedideliame Vokietijos mieste gimęs folko, regio ir elektroninės muzikos duetas „Milky Chance“ įrodė, kad namie įrašytas albumas gali pasiekti topų viršūnes ir užkariauti būrius gerbėjų.

Viskas prasidėjo ramiame Kaselio mieste, kur muzikos klasėje susitikę Klemensas Rehbeinas ir Filipas Dauschas iš karto rado bendrą kalbą ir netrukus grupės vokalisto tėvų namuose pradėjo įrašinėti savo muziką. Duetas turėjo tik minimalias sąlygas: kelias jungtis, kompiuterį, mikrofoną, todėl įrašai nėra visiškai „švarūs“. Visgi tai suteikė savito skambesio ir žavesio.

„Atsimenu, kai mes įrašinėjome pirmą albumą, Klemenso mama būdavo namie ir girdėdavo mūsų muziką. Įrašius dainą „Stolen dance“ ji iš kart pasakė, kad šis kūrinys yra ypatingas. Tai buvo pirmasis mūsų kūrybos įvertinimas“, – kalbėjo grupės prodiuseris ir būgnininkas F. Dauschas.

Panašu, kad kūrinys patiko ne tik dueto vokalisto ir gitaristo mamai. 2014 m. „Milky Chance“ jį įkėlė į „YouTube“, o tada prasidėjo... Daina nuolat skambėjo radijo stotyse ir tapo bene populiariausia metų daina, grupė sulaukė didžiulio populiarumo, bilietai į pasirodymus buvo tiesiog graibstomi, į savo pokalbių šou juos pakvietė pats Jimmy Kimmelis (Džimis Kimelis). Nuoširdaus jaunatviško maksimalizmo kupinas ir namų sąlygomis per dvi savaites įrašytas albumas „Sadnecessary“ tapo tikra pasauline sensacija.

Naujas studijinis darbas įrašytas... karvių apsuptyje

Praėjus lygiai trims metams po pirmo studijinio darbo išleidimo, „Milky Chance“ pribrendo kitam karjeros etapui ir naujam albumui. „Blossom“ – taip pavadintas šiemet pasirodęs jų kūrinys, kuris toliau išlaiko grupės nuotaiką ir minimalistinių stilių. Duetas nesužvaigždėjo ir toliau kuria bei įrašinėja ne didžiulėse studijose, o namų studijoje. Visas albumo dainas Klemensas ir Filipas kūrė gimtajame Kaselyje.

„Kaselis – ramus, miškų ir kalnų apsuptas miestas. Kai kažką kuri, turi būti nuotaiką atitinkančioje aplinkoje. Mums patinka žaluma, kalnai ir ramybė, miestų prisižiūrime koncertuodami. Labai džiaugiamės dėl naujo albumo, dalį jo dainų šį kartą įrašėme mano bute įrengtoje mažoje studijoje. Ten sukūrėme pirmuosius variantus, o po to dainas tobulinome didesnėje studijoje Rotenburge. Tai mažas kaimelis, kuriame be karvių, matyt, niekas ir negyvena“, – apie kūrybinį procesą kalbėjo Klemensas.

Singlas „Cocoon“ kopia į topų viršūnes ir net gali pakartoti „Stolen dance“ sėkmę. Kaip teigia vaikinai, šį kartą kūrybiniame procese jie turėjo daugiau galimybių, tačiau stengėsi išlaikyti minimalistinį stilių, naudoti kuo natūralesnius garsus. Metus vykęs „LP blossom“ kūrybinis procesas buvo fiksuojamas video kameromis ir grupės gerbėjai visą virtuvę gali išvysti interaktyvioje dokumentikoje.

Su karvių apsuptyje įrašytu nauju darbu „Milky Chance“ pakėlė sparnus iš ramaus gimtojo miesto ir yra pasiruošę toliau stebinti pasaulį. Į naują koncertinį turą vaikinai įtraukė ir Vilnių, kur vasario 15 d. pasirodys „Compensa“ koncertų salėje. Bilietai prekyboje pasirodys rugsėjo 15 d.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją