Koncertu "WARP Works and 20th Century Masters" Kongresų rūmuose įžymusis orkestras pradės 15-ąjį muzikos festivalį "Gaida", kurį rengia Lietuvos kompozitorių sąjunga.

Jau nuo pat "London Sinfonietta" susikūrimo šio kolektyvo vardą linksniavo ne tik publika, bet ir kritika. Teigiama, kad būtent "London Sinfonietta" pradėjo nedidelių tokio tipo orkestrų eros pradžią.

Rizikuoti nevengiančio orkestro pasiekimai itin ryškūs - jau kone 35 metus "London Sinfonietta" yra muzikos avangarde. Atlikdamas ir įrašydamas tokių žymiausių XX amžiaus kompozitorių kaip Olivier Messiaenas, Steve'as Reichas, Johnas Adamsas, Iannis Xenakis ar Gyorgy Ligeti, kūrinius, orkestras pelnė puikią tarptautinę reputaciją savo virtuoziškumu, energija ir išradingumu. Kolektyvas drąsiai gretina akademinę ir klubinę muziką, aktyviai plėsdamas ir taip gausią savo auditoriją bei gerbėjų būrį.

Vilniuje įvyksiančio pasirodymo metu bus atliekamas sėkmingiausias paskutiniųjų metų "London Sinfonietta" projektas "WARP Works and 20th Century Masters", per trumpą laiką užkariavęs didžiąsias Europos koncertų sales ir atnešęs orkestrui didžiulę komercinę sėkmę bei vadinamas "tylios muzikos revoliucijos pradžia".

Šio projekto akcentas - XX a. muzikos klasikų vizionierių Johno Cage'o, Karlheinzo Stockhauseno, Charles'io Iveso ir kitų, G. Ligečio kūriniai, derinami su aštraus skambesio elektronika - legendinės anglų elektroninės muzikos įrašų leidyklos "Warp" žvaigždžių darbais.

Koncerte gyvai pasirodys ne tik jaunoji "Warp" žvaigždė kompozitorė DJ Mira Calix, bet ir beveik 400 lietuviškų svirplių, kurie yra Ženevos gamtos istorijos muziejaus užsakymu sukurto kūrinio Nunu "bendraautoriai". Muzikalieji vabzdžiai bus įgarsinami ir filmuojami, tad jų knibždėlyną videoprojekcijoje galės matyti ir klausytojai.

Dar didesne intriga turėtų tapti Miros Kaliks bendražygių, intelektualios šokių muzikos (IDM) pionierių "Aphex Twin", "Squarepusher", "Boards of Canada" kompozicijų akustinės versijos, kurias gros "London Sinfonietta".

Pasak rengėjų, Kongresų rūmų scena bus pilna muzikos instrumentų, kompiuterių, pultų ir kitos elektroninės įrangos, o filmai ir gyvai maišomi vaizdai projektuojami dideliame ekrane.

Trijų valandų trukmės koncerto pertraukose bus rodomi originalūs "Warp Records" videoklipai - naujausia šios kompanijos audiovizualinė produkcija, sukurta žymiausių elektronikos virtuozų.

Išskirtinį renginį Vilniaus publikai pristato Vilniaus festivaliai, Lietuvos kompozitorių sąjunga ir Britų taryba Vilniuje.

Šaltinis
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją