Kaip rašoma organizatorių pranešime spaudai, nuo grupės proveržio į didžiąją sceną ir debiutinio albumo „Morskaya“ (rus. „Морская“) išleidimo praėjo jau 20 m., tačiau „Mumiy Troll“ išgarsinusios dainos iki šiol yra aktualios ir itin mylimos grupės gerbėjų.

Į sėkmę rokerius atvedusio albumo jubiliejų „Mumiy Troll“ pažymi nauju koncertiniu turu „Morskaya 20“, į kurį įtraukė ir Lietuvą. Ilja Lagutenko su grupės nariais vieninteliame koncerte kviečia prisiminti ir naujai išgirsti geriausius jų kūrinius.

„Morskaya“ – „Mumiy Troll“ sėkmės tramplinas

1997 m. išleistas debiutinis studijinis „Mumiy Troll“ albumas „Morskaya“ naujam gyvenimui prikėlė rusišką roką ir tapo šio žanro klasika. Populiariausios albumo dainas „Katės katinas“ („Кот кота“), „Vladivostokas 2000“ („Владивосток 2000“), „Ištekėk“ („Утекай“) karaliavo radijo stočių topuose, o vaikystės draugų kompanija iš Vladivostoko tapo šalies roko scenos pažibomis. „Morskaya“ tuo metu tapo perkamiausiu šalyje albumu ir sulaukė puikaus kritikų įvertinimo.

Tačiau iki šios sėkmės grupės kelias nebuvo toks lengvas. Įdomu tai, kad Rusijos įrašų kompanijos atsisakė įrašyti šį albumą, sakydami, kad jis neatitinka formato. I. Lagutenko su kompanija teko savo lėšomis jį įrašyti Londone, o pirmųjų klipų filmavimams „Mumiy Troll“ nariai skolinosi pinigų. „Išleisti studijinį albumą buvo mano ilgai brandinta vaikystės svajonė. Apie tai galvojau jau būdamas 11 m., kai įkūriau savo pirmąją grupę“, – pasakojo I. Lagutenko.

Vilniuje – vienintelis pasirodymas

Be gerbėjų širdis užkariavusių grupės žinomiausių dainų „Mumiy Troll“ savo pasirodymą papildys video instaliacijomis, prie kurių kūrybos prisidėjo pats grupės lyderis I. Lagutenko. „Per dešimtmetį darbo su mūsų koncertų video turiniu supratau, kad vaizdinės priemonės neturi užgožti muzikos. Stengiausi, kad video efektai būtų minimalūs ir subtilūs“, – būsimo koncerto akcentus atskleidė grupės siela.
Rusijoje grupės koncertinis turas sulaukė didžiulės sėkmės ir pritraukė pilnas sales jų muzikos gerbėjų. Gruodžio 9 d. Vilniaus „Compensa“ koncertų salėje skambės ir prieš du dešimtmečius gimusios pirmojo albumo dainos, tačiau grupė žada ir naujų kūrinių premjerų. Bilietai prekyboje – nuo rugsėjo 11 d. 10.00 val. bilietai.lt.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)