Jis drauge su Deivydu Zvonkumi šiandien paviešino naujausią savo kūrinį „Rusai vėl puola“, kuriai panaudota Afroman kūrinio „Because I Got High“ melodija.

Tiesa, naujausią dainos temą atlikėjams pasiūlė DELFI skaitytojai specialiai surengtoje apklausoje.

Ar pats S. Stavickis, kuris gimė Sočyje, Rusijoje, pats jaučia kažkokį priešiskumą?

„Priešiškumo nejaučiu. Save laikau lietuviu. Mano motina yra rusė maišyta su totore, dabar gyvena Rusijoje, Sočyje. O tėvas lietuvis tremtinys, dabar jau gyvena kitame pasaulyje. Dauguma žmonių supranta, kad grėsmę kelia ne Rusijos tauta, o režimas. Net pagal oficialią statistiką šitoje šalyje yra 20 procentų žmonių opozicijoje. Ar jūs įsivaizduojat, koks tai realus žmonių skaičius? Tai trisdešimt milijonų, mąstančių europietiškai ir blaiviai.

Kiek mes besiginkluotume, akivaizdu, kad šautuvai ar patrankos – ne stiprioji mūsų pusė. Mes nugalėjome tarybų imperiją žodžiu, mintim ir gilia pagarba savo tautai. Svarbu tai, kad pagarbos Lietuvai neišugdysi žemindamas kitą tautą.

Vienintelis veiksmingas mūsų ginklas – išsilavinusi visuomenė, žinanti savo istoriją, besidominti aktualijom, reikalui esant galinti pasijuokti iš savęs. Priešiška mums valstybė gali užpulti, aneksuoti teritorijas, bet negali atimti mąstančios tautos laisvės.

Rusija – tai mūsų kaimyninė valstybė, kuri visuomet norėjo, nori ir norės daryti mums įtaką. Nesvarbu, kokia valdžia ten bebūtų – į Lietuvą šita valstybė žiūrės kaip į grobį.

Humoras – tai intelekto ir laisvės požymis. Džiaugiuosi, kad didžioji dauguma į mūsų su Zvonkum dainas reaguoja teigiamai. Tai reiškia, kad jau esam subrendusi ir galinga valstybė. Rusija mums nebaisi“, – sako S. Stavickis-Stano.

„Tai, kad skaitytojai išsirinko būtent tokią sekančios mūsų satyrinės dainos temą, rodo, kad šis klausimas visuomenėje ypatingai aktualus.
Eiliniai piliečiai grėsmę iš rytų dažniausiai vertina adekvačiai, tačiau žiniasklaida neretai yra linkusi į šios temos dirbtinį aštrinimą, todėl kai kurios antraštės tampa tikrai juokingos.
Manau, kad reiktų rinktis aukso viduriuką – išsaugoti ir budrumą, ir humoro jausmą“, – sako D. Zvonkus.

Dainą galite išgirsti ir įvertinti čia:

Neseniai itin didelio dėmesio susilaukė ir kitos dueto dainos - apie Andriaus Tapino tapimą prezidentu bei Ramūno Karbauskio ir Gretos Kildišienės santykius.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (224)