Šįkart renginio vedėjos karūna atiteko Katy Perry, o į daugiausiai apdovanojimų, net 8, pretendavo Kendrickas Lamaras. Jam, tarp šešių laimėtų statulėlių, atiteko ir svarbiausias apdovanojimas – Metų vaizdo klipu tapo „HUMBLE“ (tas pats kūrinys pelnė ir geriausio hiphopo kūrinio, kinematografijos, režisūros, vizualiųjų efektų prizus).

Taip pat organizatoriai nusprendė pervadinti ir statulėlę, kuria apdovanojami laimėtojai. Anksčiau ji buvo vadinama „Moonman“, o dabar, kai stangiamasi panaikinti diskriminaciją dėl lyties ir atsiranda daug žmonių apskritai nenorinčių savęs priskirti kažkuriai lyčiai, prizas pervadintas į „Moon Person“.

Ceremonijos metu buvo apstu jautrių momentų, taip pat nepamiršta politika. Pagerbti anapilin iškeliavę atlikėjai, ne kartą įgelta Donaldui Trumpui.

Taip pat į sceną buvo pakviesti translyčiai JAV kariai.

Metų atlikėju išrinktas Edas Sheeranas, geriausių debiutu – Khalid, geriausiu bendradarbiavimo pavyzdžiu – Zaynas ir Taylor Swift – „I Don’t Wanna Live Forever (Fifty Shades Darker)“, Metų popmuzikos apdovanojimą išsinešė Fifth Harmony ft. Gucci Mane už kūrinį „Down“.

Šokių muzikos srityje geriausiu tapo Zedd and Alessia Cara daina „Stay“, geriausia šios vasaros daina tapo Lil Uzi Vert — „XO Tour Llif3“.

Kanye Westas pelnė prizą už geriausią choreografiją vaizdo klipe dainai „Fade“.

Šiemet pirmąkart pagerbti ir tie, kurie savo muzika bei vaizdo klipais kovoja prieš sistemą.

Apdovanojimų akimirkos:

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (21)