Kaip skelbia policija, nors neužfiksuota didesnių neramumų ar muštynių, per tris dienas pareigūnai sulaikė 17 asmenų, su savimi turėjusių, įtariama, narkotinių medžiagų.

Policija teigia esanti dėkinga festivalio organizatoriams ir apsaugos darbuotojams, atsižvelgusiems į prašymą atidžiai tikrinti renginio dalyvius – nemaža dalis draudžiamų medžiagų turėjusių asmenų sulaikyti būtent apsaugos darbuotojų, kruopščiai tikrinusių įeinančių asmenų daiktus.

Dauguma sulaikytųjų su savimi turėjo įvairių spalvų ir formų tablečių.

26 metų vaikinas kelnių kišenėje slėpė 20 piešinukais margintų tablečių, pas 28 metų vyrą apsaugos darbuotojai rado pilką tabletę su užrašu „100“ ir plastiko paketą su baltais mileliais.

20-metis šilutiškis, pastebėjęs atliekamas patikras, eidamas pro apsaugos postą taipogi išmetė ant žemės maišelį su baltais milteliais. Jis buvo sulaikytas ir su kitais įtartinų medžiagų turėjusiais asmenimis pristatytas į komisariatą.

Pareigūnų teigimu, ankstesniais metais šio festivalio metu vidutiniškai būdavo sulaikoma po 5-6 galbūt narkotinių medžiagų turėjusius asmenis.

DELFI primena, jog į penktadienį duris atvėrusį festivalį svečiai neskubėjo. Visą dieną pustuštė festivalio teritorija užsipildė tik sutemus.

Penktadienio vakarą DELFI kalbinti policijos pareigūnai teigė, kad užfiksuota nedaug incidentų. Vos trys asmenys tuo metu buvo sulaikyti dėl disponavimo narkotinėmis medžiagomis.

„Pradėti trys ikiteisminiai tyrimai dėl disponavimo narkotinėmis medžiagomis. Minėti asmenys išvežti į Klaipėdos miesto ligoninę, bus sprendžiama dėl jų sulaikymo“, – DELFI vėlyvą penktadienio vakarą kalbėjo Klaipėdos rajono policijos komisariato viršininkė Rasa Stasiulaitienė.

Pareigūnės teigimu, iki šiol kilo tik vienas fizinis kivirčas tarp festivalio svečių, tačiau situaciją greitai neutralizavo apsaugos darbuotojai. Muštynes sukėlęs asmuo buvo išprašytas iš teritorijos be teisės sugrįžti.

Šeštadienio rytą DELFI užfiksavo dar vieną incidentą: neblaivus vyriškis rankų mostu nusviedė nuo stalo stiklinę taurę, kuri kliudė ir sužalojo šalia buvusios merginos koją. Vyras netrukus buvo sulaikytas ir išgabentas policijos pareigūnų automobiliu.

Festivalio akimirkos: