Duris atvers nauja, alternatyvi džiazo aikštelė „Namukas“. Muzika į Kėdainių senamiesčio kiemus ir gatves išves ir vietos verslininkus, jie prisideda prie festivalio veiksmo savo iniciatyvomis.

Penktojo festivalio programa – nuo improvizacinės muzikos šėlsmo ir free džiazo iki diksilendo, kamerinės muzikos ir džiazo jungčių, bus pristatyti devyni stiprūs ir skirtingi pasirodymai. Klausytojai susitiks su naujais kolektyvais, nuolatiniais festivalio dalyviais ir grupėmis. Taip pat šiais metais “Broma Jazz” dar ir kiek kilstelėjo kartelę – festivalis vyks tris dienas.

Festivalio senbuvis Liutauras Janušaitis pasirodys keliuose kolektyvuose. Reformatų bažnyčioje jis pristato programą “Different Sides” su VDU kameriniu orkestru, bažnyčios akustiką virpins paties L. Janušaičio kompozicijos. Tarptautiniame projekte „Boylston”, Liutauras muzikuos su Japonijos ir Pietų Korėjos džiazo muzikantais. Gimtąją sceną aplankys „Reinless“ su Jievaru Jasinskiu priešakyje.

Festivalis

Šis kolektyvas pirmą pasirodymą surengė Kėdainiuose, simboliška, kad ten pat pristatys debiutinę kompaktinę plokštelę. Festivalyje debiutuos ir J. Jasinskio suburtas „Lithuanian JJazz Ensemble & The Backs“. Ankstyvojo džiazo improvizacijas atliks „Hop Hop Dixieland“ kolektyvas iš Klaipėdos. Pirmojo „Broma Jazz“ dalyviai, improvizacinės muzikos atlikėjai „Ąžuoliniai Berželiai“ grįžta su šokių muzikos programa „Dance Party“. Pagrindinę šeštadienio naktinių improvizacijų sėsiją atidarys hip-hopo ir elektroninės muzikos įkvėpti „Proof Quintet“.

Sekmadienį kvies „Trio Infiltrators“, o finaliniai akordai nuskambės jaukiame Kėdainių Rotušės kiemelyje su Edgaro Sabilo tarptautiniu džiazo kvartetu.

Ambicingą festivalio programą šįmet palankiai įvertino Lietuvos kultūros taryba, skyrusi ženklią paramą. Kasmet “Broma Jazz” palaiko Kėdainių rajono savivaldybė, o pagrindinio rėmėjo pozicijas išlaiko UAB “Daumantai LT”. „Savivaldybė prisideda daug didesne suma nei ankstesniais metais. Mes ypač palaikome tokias puikias iniciatyvas, kurių dėka Kėdainiai šią vasarą jau pretenduoja tapti festivalių sostine, – džiugesio dėl artėjančios gausos renginių neslėpė rajono meras Saulius Grinkevičius.

Festivalis

Muzikos programą apipins ir kiti įvykiai. Senamiestyje šurmuliuos tradicinis blusų turgus, čia bus galima pasidairyti senų vinilinių plokštelių, retų radijo aparatų ir fotoaparatų. Savo pasirodymus surengs lindyhopo šokėjai, čia ir dabar įspūdžius fiksuos dailininkai ir fotografai.

Šeštadienio vakarą džiazo melodijų bibliotekos kiemelyje kviečiama klausytis… ant vandens, plaukiojant baidarėmis. Miestiečiai, senamiesčio amatininkai, kavinukės ir restoranai, turizmo centras ir Kėdainių muziejus į šventišką šurmulį aktyviai įsitrauks su savo idėjomis bei pasiūlymais festivalio lankytojams. Svečiams atvykusiems iš toliau pasiūlysime apsistoti patogioje vietoje įsikūrsiančiame palapinių miestelyje taip pat susipažinti su Kėdainių istorija ekskursijose.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją