Gaisras kilo kiek atokiau nuo festivalio linksmybių teritorijos, take Kauno marių link.

Bendrajame pagalbos centre pranešimas apie gaisrą gautas 02.04 val. Informuota, kad Kaišiadorių rajone esančiame Rumšiškių mstl. Lietuvos liaudies buities muziejuje dega du ekspozicijos pastatai.

Kaip praneša LRT Radijas, gaisro metu visiškai sunaikinti du pastatai: ekspozicijos gyvenamasis namas ir ūkinis pastas. Juose buvo eksponuojama paroda „Mažoji Lietuva“. Šiuo metu gaisras likviduotas, pavojaus miškui ir kitiems pastatams nėra.

Gaisras
Laimė, žmonės gaisro metu nenukentėjo.

Gaisrą gesino Kauno APGV, Kauno m. ir Kaišiadorių r. priešgaisrinės gelbėjimo pajėgos.

Nei įvykio vietoje buvę policijos pareigūnai, nei ugniagesiai DELFI susiklosčiusios situacijos nekomentavo. Pareigūnai siekė kuo toliau atitraukti smalsuolių minią.

Festivalio linksmybių teritorijoje naktį kilo sumaištis – per mikrofonus buvo pranešta, jog linksmybės baigtos. Festivalininkams rekomenduota kuo ramiau pasišalinti iš festivalio teritorijos.

Papildyta. Sekmadienio rytą Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento Situacijų koordinavimo skyriaus pareigūnai DELFI sakė, jog įvykio vietoje dar dirba ekspertai. Gaisro priežastis dar nustatinėjama.

Sudegęs namas – iš Mažosios Lietuvos

Muziejaus direktorės pavaduotojas informacijai ir muziejininkystei Eligijus Juvencijus Morkūnas BNS sakė, kad didesnio už kilusį šįkart gaisro muziejuje nėra buvę. Pasak jo, vieno sudegusios statinio statyba dar nebuvo baigta.

„Pastatas buvo iš Mažosios Lietuvos. Bus galima padaryti jo kopiją. Bet bus tik kopija“, - teigė vienas muziejaus vadovų, kuris naktį buvo gaisravietėje, kai gaisras jau buvo užgesintas.

E.J. Morkūnas tikino, kad priešgaisrinė muziejaus sistema buvusi gera.
Tuo tarpu pavaduotojas bendriesiems ir ūkio reikalams Antanas Andriulaitis apie gaisrą sužinojo tik iš BNS ir tuoj pat išvyko į gaisro nuniototą muziejaus teritoriją.

Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamentui taip pat buvo keblu rasti muziejaus vadovus. Departamento Situacijų koordinavimo skyrius vyresniojo specialisto Igorio Voverio teigimu, muziejuje kilus gaisrui, ugniagesiai negalėjo susisiekti su jo vadovybe.

„Neįmanoma prisiskambinti, norėjom pasitikslinti, ar ten kultūros paveldas, ar tik taip pastatai, esantys toje teritorijoje,“ – BNS teigė specialistas.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1090)