Draugams nereikės toli važiuoti, mat gimtadienis bus švenčiamas net keturiuose Lietuvos miestuose: Vilniuje („Siemens“ arenoje“, lapkričio 12 d.), Klaipėdoje („Švyturio“ arenoje lapkričio 19 d. ), Kaune („Žalgirio arenoje“ lapkričio 26 d.), ir Panevėžyje („Cido“ arenoje gruodžio 3 d.). Pasirinkit, kur jums patogiausia. Visų švenčių pradžia – 16 val.

Miuziklą Kakės Makės gimtadieniui sukūrė kompozitorius Rokas Radzevičius ir dainininkė Aistė Smilgevičiūtė. Drauge jie parašė visiškai naujas daineles ir populiariausias knygelių istorijas sujungė į vieną kūrinį.

Vaikai gal nežino, kas yra miuziklas, todėl jiems paaiškiname: tai toks didelis ir gražus spektaklis, kuriame skamba daug muzikos, aktoriai dainuoja, šoka ir vaidina (kartais net viską daro vienu metu). Dar jame - daug margaspalvių drabužių, šviesų ir scena labai įspūdingai atrodo.

Ir kas gi papuolė į miuziklą „Kakės Makės gimtadienis“? Ogi visiems puikiai iš knygelių žinomos kultinės istorijos! Apie Netvarkos nykštuką ir pabaisą Tingiu Nė krust. Apie monstrus, kurie, nors niekas ir netikėjo, atėjo į Kakės Makės svajonių gimtadienį. Apie Didelę tamsą ir kas padeda jos nebijoti.

Miuzikle „Kakės Makės gimtadienis“ žiūrovų laukia daug staigmenų. Gimtadienyje tikrai dalyvaus: mama, tėtis, močiutė, monstrai Nanaisa ir Mamaisa, šuniukas, kiemo draugai, Netvarkos nykštukas, Didelė Tamsa, Pabaisa Tingiu Nė Krust ir pati Kakė Makė!

Žinia apie kuriamą miuziklą labai pradžiugino žmogų, be kurio Kakės Makės paprasčiausiai nebūtų. „Miuziklas – nuostabi mintis, bus labai smagu išvysti Kakę Makę dainuojančią ir šokančią. Kai ją sukūriau, net neįsivaizdavau, kad ji gyvens tokį turiningą gyvenimą, turės net savo miuziklą. Labai laukiu premjeros, būtinai dalyvausiu“, – sako Lina Žutautė, Kakės Makės kūrėja ir knygelių autorė.

Muzikos autorius Rokas Radzevičius jau turi vaikiškų miuziklų rašymo patirties, mat yra sukūręs kitą vaikų itin mylimą kūrinį: „Tilidūda“ daineles ir to paties pavadinimo spektaklį. Jis pasakojo, kad idėja kurti daineles pagal Kakės Makės knygeles jam buvo didelė atsakomybė ir nemenkas iššūkis, tačiau jas jau girdėję tikina, kad kompozitorius puikiai su tuo susidorojo.

„Sukūriau asmenines daineles daugeliui veikėjų: Netvarkos nykštukui, monstrams ir, žinoma, Kakei Makei. Stengiausi surasti melodijas, kurios nepraslystų pro vaikų ausis, įsimintų, tačiau nebūtų lėkštos ar primityvios“, – pasakoja R. Radzevičius.

Dainininkė Aistė Smilgevičiūtė sukūrė dainelių žodžius ir visą libretą.

„Buvo smagu jungti ir praplėsti knygelių istorijas. Vaikams jos – puikiai žinomos, tačiau knygelėse daug papasakota piešiniais, o man reikėjo viską paversti žodžiais. Vaikai apie savo mylimą Kakę Makę sužinos ir naujų dalykų, nes tiek daug ji iki šiol nėra kalbėjusi. Be to, Kakė Makė moka ir dainuoti. Tikiuosi, jos dainelės bus pamėgtos kaip ir knygutės“, – sako ji.

Kas miuzikle vaidins Kakę Makę – kol kas paslaptis, tačiau tai bus labai gerai Lietuvoje žinomas žmogus.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (16)