„Abi dienos „AGATA proveržio“ scenoje buvo labai įdomios, o grupės ir pavieniai atlikėjai – labai skirtingi. Mes daug diskutavome ir su AGATA atstovavusiu muzikantu Laurynu Šarkinu, „Galapagų“ vadu Algirdu Barniškiu-Blėka ir su užsienio festivalių ar leidybinių kompanijų atstovais. Kiekvienas turėjo savo favoritus“, – pasakojo asociacijos M.A.M.A pirmininkas Martynas Tyla.

Tiek M. Tyla, tiek A. Barniškis komentavo, kad pagrindinė jaunų lietuvių grupių problema – repertuaras ir jo kokybiškas pateikimas. Kitas dalykas – vadybos nebuvimas. Nors svarstyklių lėkštelėje tai iš dalies gali atsverti nuoširdus darbštumas ir stipri energija.
„Man labai patiko „Bambalam“ – Julijos Ritčik ir Laimono Staniulionio šeimyninis duetas. „Galapaguose“ mes pirmi išgirdome šitą kūrybinę premjerą. Daug įdomių instrumentų, visokios jų panaudojimo formos... Labai originalus pasirodymas, – kalbėjo M. Tyla. – Išskirčiau ir merginas – Otreya ir Ingaja tikrai sudomino, manau, kad jos turi ateitį lietuviškos muzikos scenoje. Gytis Ambrazevičius patraukė savo profesionalumu. Patiko ir jauni reperiai „8 kambarys“. Maloniai nustebino jų rimtas pasiruošimas ir energija – nuo pirmos dainos pasiėmė visą publiką.“

„8 kambarys“ visiškai užbūrė ir žinomo olandų festivalio „Eurosonic Noorderslag“ vieną organizatorių ir programos sudarytojų Oskarą Strajną, kuris savaitgalį stebėjo jaunų grupių pasirodymus „Galapaguose“. „Man jie visiškai nunešė stogą, norėčiau pakviesti į mūsų festivalį“, – neslėpė „Eurosonic“ atstovas.

„Aš pirmą kartą šiame festivalyje ir važiuodamas į Lietuvą visiškai nežinojau, ko tikėtis. Bet dabar sakau atvirai: labai džiaugiuosi, kad atvažiavau. Šitiek daug įdomios muzikos, fantastinė atmosfera, šaunūs žmonės. „Galapagai“ turėtų būti ne Lietuvos, o visos Europos festivaliu, bent jau jūsų kaimynai čia tikrai turėtų važiuoti. Pats išvykau namo su daugybe idėjų“, – kalbėjo „Waves Vienna“ festivalio programos vadovas Stefanas Weinöehrlas.

Komplimentų lietuviams nestokojo ir festivalyje „Galapagai“ apsilankęs Švedijos muzikos industrijos atstovas Tommis Rehnas, kuriam priklauso kompanija „Rehn Music Group“, dirbanti su tokiais atlikėjais kaip ultraefektingas rokeris Yohio, kuris rengiasi kaip japonų animacinių filmų herojės, „Idol“ švediškojo šou žvaigždė Kristoferis Greczula ir daugybė kitų.

„Tos grupės, kurios grojo antrąją dieną „AGATA Proveržio“ scenoje, man labai patiko. Noriu žinoti, kaip joms seksis toliau“, – sakė T. Rehnas.

„Mūsų vienas iš tikslų – skatinti lietuvių grupių eksportą. Ir „Galapaguose“ apsilankę užsienio festivalių svečiai patvirtino tai, kad turime jaunų atlikėjų, kurie yra įdomūs tarptautinėje arenoje. Labai tikimės, kad greitu metu grupę „8 kambarys“ pamatysime festivalio „Eurosonic Noorderslag“ scenoje“, – kalbėjo AGATA vadovė Agnė Masalskytė.

„Žodžių trūksta, labai gera girdėti tokį įvertinimą! Dirbame nuolat, kaip tik dabar ruošiame savo pirmąjį albumą, šlifuojame naują dainą, darome klipus. Norisi augti, norisi didesnės scenos. Stengiamės, daug darbo įdedame, kad pasiektume savo klausytoją. Labai netikėta sulaukti tokių žinių, mums tai – didžiulis pastūmėjimas dar labiau dirbti. Išvažiuosime – neišvažiuosime, tai nesustabdys. Esame užsibrėžę labai didelius tikslus ir jų sieksime“, – emocijas liejo grupės „8 kambarys“ nariai.

Tai, kad jauni atikėjai atkreipė svarbių užsienio festivalių dėmesį, yra viena medalio pusė. Tačiau itin svarbi visam dešimtukui buvo ir galimybė laimėti milijoną žiūrovų, gavus kvietimą pasirodyti didžiausiame metų muzikos renginyje – M.A.M.A apdovanojimuose.

„Pagrindinis aspektas, kuriuo vadovavomės rinkdamiesi grupę, kuri galėtų groti M.A.M.A ceremonijoje, buvo profesionalus pasirengimas, nes mūsų renginio dalyviai turės įgyvendinti daug užduočių. Taigi, nusprendėme į M.A.M.A 2017 pakviesti grupę „The Station“. Šios grupės muzikantų naujokais nepavadinsi ir tai labai jautėsi. Be to, jie kuria lietuviškai ir tai imponuoja“, – teigė M. Tyla.

Grupės vokalistė Justina Mykolaitytė sakė, kad „The Station“ labai rimtai ruošėsi pasirodymui „Galapaguose“. „Džiaugiamės ir dėkojame komisijai už įvertinimą. Tarp konkurso dalyvių buvo ir kitų labai įdomių grupių ir šaunu, kad pastebėjo mūsų lietuviškai atliekamą roką. Aišku, mums padėjo ir publika, ačiū jai“, – kalbėjo J. Mykolaitytė.

Justina sakė, kad apie pasirodymą M.A.M.A iškilmėse grupė dar negalvojo, bet tai turėtų būti kažkas labai energingo ir įspūdingo. Prestižiniai Lietuvos muzikos apdovanojimai M.A.M.A 2017 vyks kitų metų sausio 26 dieną Kauno „Žalgirio“ arenoje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)