Rugsėjo 8-9 dienomis vyksiančiame tarptautiniame muzikos mainų festivalyje-konferencijoje „What‘s Next in Music?“ daug dėmesio bus skirta pokalbiams apie inovacijas muzikos industrijoje.

Tarp virš 40 Lietuvos ir užsienio šalių pranešėjų, scena bus suteikta ir vienintelio Lietuvoje gitarų prekės ženklo „Lava Drops“ įkūrėjui Rapolui Gražiui, unikalią mobiliąją aplikaciją pristatysiantiems „Vilnius Temperature“ atstovams bei estams Juko-Mart Kõlar, Birgit Karus – jie papasakos apie pavasarį pasirodžiusią muzikinę platformą „Fanvestory“, kuri jau džiugina melomanų kišenes.

Industrijų dizaineris ir muzikantas Rapolas Gražys ne tik groja, bet ir pats gamina elektrines gitaras. Jaunasis pirmojo Lietuvoje gitarų prekės ženklo „Lava Drops“ įkūrėjas savo darbus pristato pasaulinėse parodose, o jo kurtas gitaras ne vienas pasaulio kolekcionierius kabina ant sienos.

Kuo šios gitaros ypatingos? Kiekviena jų yra pagaminta rankomis iš medžio masyvo, o vieną tokią gitarą pagaminti užtrunka nuo dviejų iki penkių mėnesių. Anot R. Gražio, tam, kad muzikantas nejaustų diskomforto, šiuose instrumentuose apgalvotos net mažiausios detalės.

Kol kas šią seriją sudaro 3 gitaros: „Lava Drop +“ – universali, galinti prisitaikyti prie įvairių muzikos žanrų; „Lava Drop X“ – inovatyviausias kūrinys, su viduje esančiu lazeriu, leidžiančiu varijuoti garsą; „Lava Drop –“ – skirta kurti eksperimentinę muziką ir groti mažose patalpose.

Gyvų akustinių vaizdo klipų kūrėjai „Vilnius Temperature“ konferencijos „What‘s Next in Music?“ metu pristatys naują „Vilnius Temperature“ mobiliąją aplikaciją, kurios tikslas – supažindinti esamus ir būsimus sekėjus su geriausia lietuviška muzika.

„Naujoji „Vilnius Temperature“ programėlė – tai žadintuvas, pats nusprendžiantis skambėjimo melodiją, – pasakoja vienas iš „Vilnius Temperature“ įkūrėjų Andrius Januta. – Priklausomai nuo oro temperatūros, šis žadintuvas parinks skambėjimo garsą iš didelio mūsų nufilmuotų akustinių pasirodymų archyvo.“

Originalus „Vilnius Temperature“ komandos sumanymas jau buvo įvertintas praėjusiais metais vykusių tradicinių kūrėjų žaidynių „Hacker Games: Klaipėda“ metu. Čia, iš daugiau nei dvidešimties projektų, „Vilnius Temperature“ aplikacija savo kategorijoje užėmė pirmąją vietą.

Svečiai iš Estijos Juko-Mart Kõlar ir Birgit Karus „What’s Next in Music?“ metu pristatys pavasarį startavusią platformą „Fanvestory“, kuri tiek atlikėjams, tiek klausytojams leidžia užsidirbti pinigų iš naujai išleistų muzikinių kūrinių.

Mintis paprasta – muzikos gerbėjai gali investuoti į mėgstamo atlikėjo kūrinį ir drauge su autoriais gauti ilgalaikes pajamas autorinio atlyginimo pavidalu. Ši platforma ne tik leidžia atlikėjams greičiau sulaukti atlygio už kuriamas dainas, tačiau suteikia teisę gerbėjams oficialiai būti dainų bendrasavininkais bei skatina kūrėjų bei juos palaikančių klausytojų tarpusavio ryšį.

Projektą̨ „What‘s Next in Music?“ iš dalies finansuoja Lietuvos kultūros taryba ir Lietuvos Respublikos kultūros ministerija.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją