Dar vakar dieną iš Rygos į Vilnių atvykusi grupė pasirinko poilsį ir šiuo metu ilsisi brangiausiame Vilniaus viešbutyje.

„Mačiau grupę penkis kartus. Kijeve buvo geriausias“, – rašė Jurijus Berezas, Ukrainos muzikinio tinklalapio „Karabas Live“ redaktorius. „Grupė šiandien yra geriausioje formoje.“

„Koncertinė sistema buvo aukščiausio lygio. Garsas „sultingas“ ir „riebus“, galėjai girdėti kiekvieną natą“, – feisbuke rašė kitas Kijevo koncerte apsilankęs gerbėjas Vladimiras.

„Šviesų šou buvo atskiras šedevras. Žavuolis Yannis netgi teisingai ukrainietiškai ištarė „Ačiū, Kijeve!“ Ačiū šiems vaikinams.“

Koncerto Ukrainos sostinėje metu grupės nariai atidavė save, o Yannis Philippakis šoko į minią, kur buvo pasitiktas rankų miško. Jie turėjo ir Ukrainos vėliavą, kuria Yannis mojavo vienos iš dainų metu, o vėliau uždėjo ant būgnų.

Pats Yannis liko ištikimas sau ir per „Two Steps Twice“ kūrinį sceną iškeitė į barą, esanti visai kitam koncerto erdvės gale. Tai buvo dar vienas muzikinis triumfas ir akimirka, kurią Ukrainos publika atsimins dar ilgai. Įdomi detalė – grupės siela Yannis Philippakis turi ukrainietiškų šaknų.

Pasirodė didžiausiame Rusijos feistivalyje

Tuo tarpu koncertas Rusijoje „Foals’ams“ buvo jau ne pirmas. Tačiau britai pirmą kartą tapo pagrindine grupe didžiausiame Rusijos vasaros festivalyje „Afisha Picnic“. Festivalyje garbę „Foals“ dalinosi su kita pripažinta britų roko grupe, stadionų karaliais „Kasabian“.

Groti didžiausiose festivalių scenose oksfordiečiai „Foals“ įprato gimtojoje Britanijoje: liepą jie buvo pagrindinė grupė Londono „Citadel“ festivalyje, o pernai – „Reading“ ir „Leeds“ festivaliuose, kasmet sutraukiančiuose 90-ies tūkstčių žmonių minią.

Koncertas Kalnų parke bus ypatingas tuo, kad Lietuvos gerbėjai „Foals“ galės pamatyti mažesnėje erdvėje, būti arčiau grupės – taip, kaip „Foals“ karjeros pradžioje. Dėl tokios privilegijos daugelis „Foals“ britų fanų daug ką atiduotų. Gimtojoje šalyje grupė tiesiog „per didelė“ intymesniems koncertams.

„Foals“ koncertas Vilniuje gerbėjams bus ypatingas ir dėl išskirtinio lietuviško apšildymo. Vakarą Kalnų parke pradės „Foals“ kūrybos įkvėptos Vilniaus grupės „ba.“ ir „Without Letters“.

„Tai neabejotinai svarbiausias apšildomasis pasirodymas mums“, – anksčiau yra sakęs „ba.“ lyderis Benas Aleksandravičius. „Without Letters“ ketvertas jam taip pat pritars.

Esminis modernaus roko įvykis Lietuvoje

Vakaras Vilniuje „Foals’ams“ bus viena paskutinių galimybių žengti į sceną šią vasarą. Vien per liepą surengę 16 koncertų, grupė vasaros turą užbaigs papildomu koncertu rugpjūčio 19-ąją Portugalijoje.

Tačiau jie nežada ilsėtis: baigę koncertuoti „Foals“ dirbs prie ilgai laukiamo penktojo savo albumo. Visi ankstesni grupės studijiniai albumai tapo „auksiniais“ Britanijoje, o debiutinis jų įrašas, 2008 m. išleistas „Antidotes“ laikomas „indie“ muzikos klasika.

Kiekviename albume vis plėtę gitarinės muzikos ribas „Foals“ tapo viena išradingiausių modernaus roko grupių pasaulyje. Karjeros pradžioje sukūrę autentišką „matemtišką“ garsą vėliau „Foals“ jį įvilko į galingesnį sprogstamo stadioninio roko žanrą.

Šiandien „Foals“ savo kūryboje turi viską: ir šokių muzikos numerį „My Number“, ir triuškinantį rokenrolą „What Went Down“ ir vasariškai lengvą hitą „Mountain At my Gates“. Jokia kita per pastarąjį dešimtmetį įsibėgėjusi roko grupė nėra tokia įvairi, kūrybiška ir šviežia.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)