12
Kitas

Pasirinkimai kitiems metams

Audioriver

Liepos 28-30 d.

Plockas (516 km nuo Vilniaus)

Svarbiausi atlikėjai: Vitalic, Boys Noize, Alix Perez

Kaina: nuo 54 eu (visoms dienoms, su palapine)

Lenkijos elektroninės namai, o teisingiau – upė. Už festivalio scenos matai tekančią Vistulos upę. Ši vieta tampa namais 12 tūkst. žmonių miniai, ieškančiai house, techno ir kitos elektroninės muzikos. Tarp ankstesnių metų svarbiausių vardų yra buvę „Modeselektor“, „Trentemoller“, „Rudimental“. Šių metų pagrindinė žvaigždė – prancūzų elektroninės šokių muzikos prodiuseris Vitalic.

Woodstock

Rugpjūčio 3-5 d.

Kostrzyn’e (938 km nuo Vilniaus)

Svarbiausi atlikėjai: „House of Pain“, „Slaves“, „Mando Diao“, Frankas Turneris, „Archive“
Kaina: nemokamas

Iš legendinio 60-ųjų Woodstocko festivalio vardą pasiskolinęs Lenkiškasis Woodstockas yra anomalija Europos festivalių pasaulyje: pats didžiausias pagal lankytojų skaičius (2012 m. suskaičiuota virš 600 tūkst. lankytojų) ir visiškai nemokamas. Organizatoriai garantuoja, kad alus čia nekainuos euro, maistas vidutiniškai – 2,5 euro, o taip pat žada „masyvius purvo dušus“.

Šių metų pagrindinės festivalio grupės bus atsikūrę hito „Jump Around“ reperiai „House of Pain“, britų pankroko duetas „Slaves“, švedų indirokeriai „Mando Diao“. Greta jų gros didžiulis būrys lenkų grupių.

Anksčiau festivalyje yra groję tokie grandai kaip „The Prodigy“, „Die Toten Hosen“, ar „Ministry“. Tai daugiau nei muzikos festivalis: meilės, draugystės ir muzikos idealais paremtame Woodstock’e, dalyvauja visi nuo Lenkijos politikų iki jogos mokytojų. Masinė hipiška fiesta, turinti tik vieną minusą: ji vyksta kiek įmanoma toliau nuo Lietuvos, prie Lenkijos-Vokietijos sienos.

OFF

Rugpjūčio 4-6 d.

Katovicai (769 km nuo Vilniaus)

Svarbiausi atlikėjai: PJ Harvey, „Swans“, Feist, „Thee Oh Sees“

Kaina: 97,5 eu už tris dienas su vieta palapinei

Ryškiausias Lenkijos alternatyvios muzikos festivalis, pamažu atrandamas pasaulio: amerikiečių radijas KEXP ir britų muzikos žurnalas „The Quietus“ yra nuolatiniai festivalio partneriai. OFF kasmet į Lenkiją pakviečia ikoninius alternatyvios scenos vardus (šiemet tai – PJ Harvey ir „Swans“, anksčiau čia buvę „My Bloody Valentine“, „Slowdive“ ir daug kitų), naujos kartos vardus bei svarbiausius Lenkijos alternatyvias grupes. Variantas tiems, kam „Open’er“ tapo per daug didelis, paaugliškas ir brangus.

Krakow Live Festival

Rugpjūčio 18-19 d.

Krokuva (817 km nuo Vilniaus)

Svarbiausi atlikėjai: Lana Del Rey, „Alt-J“, Wiz Khalifa, Ellie Goulding, Birdy

Kaina: 98,5 eu už dvi dienas su vieta palapinei

Kompaktiškas festivalis kartu leidžiantis aplankyti įspūdingai gražų Krokuvos miestą. Atlikėjų sąrašas čia kasmet nedidelis, bet užtikrintas. Pernai „Krakow Live Festival“ grojo Sia, „Muse“ ir „Massive Attack“, šiemet pasirodys naują albumą išleidusi Lana Del Rey, JAV hiphopo žvaigždė Wiz Khalifa ir indie scenos numylėtiniai „Alt-J“.

Žmonių ne per daug, daugelis jų renkasi nakvynę Krokuvos centre, o ne tolėliau esančiame Lenkijos aviacijos muziejuje, kur ir vyksta festivalis. Tai pasirinkimas tiems, kurie nori A klasės popmuzikos, bet nenori dėl jos vaikščioti purve ir laukti eilėse dušuose su, dažniausiai, šaltu vandeniu.

Rawa Blues Festival

Rugsėjo 28-30 d.

Katovicai (769 km nuo Vilniaus)

Svarbiausi atlikėjai: Marcus King, Sonny Landreth, „The Blind Boys of Alabama“, Kris Barras
Bilietai parduodami į atskirus koncertus. Kaina – nuo 16 eurų

Katovicai yra viena iš Lenkijos muzikos sostinių. OFF festivalis jau užtikrino miestui išskirtinę meilę tarp melomanų, bet „Rawa Blues Festival“ irgi turėtų atsidurti jų akiratyje. Tai ne tik esminis bliuzo renginys Lenkijoje – patys organizatoriai sako, kad tai didžiausias uždarose erdvėse („indoor“) vykstantis bliuzo festivalis pasaulyje.

Šiemet „Rawa Blues“ vyks 37-ąjį kartą. Festivalį pradėjo legendinis lenkų bliuzo kūrėjas Irekas Dudekas. Su komanda jis išaugino festivalį į ryškiausių pasaulio bliuzo kūrėjų susitikimo vietą. Tai festivalis ne visiems – tačiau tiems, kurie myli bliuzą, geresnę vietą arti Lietuvos rasti sunku.

Unsound

Spalio 8-15 d.

Krokuva (817 km nuo Vilniaus)

Bilietų prekyba į atskirus koncertus prasidės rugpjūtį

Svarbiausi atlikėjai: „Einstürzende Neubauten“, Ben Frost, „Varg“

„Unsound“ yra įdomiausias festivalis Lenkijoje su mažiausiai pažįstamais atlikėjais – bent jau tiems, kurie į melomaniją nėra įbridę abiem kojomis. Tai festivalis klausytojams, kuriems atlikėjo „YouTube“ peržiūrų skaičius nėra rodiklis, nes svarbiausia – meninė ir kūrybinė muzikos vertė.

Pernai tarp „Unsound“ svečių buvo amerikiečiai repo ekstremalai „Death Grips“, o serialo „Stranger Things“ muzikos autoriai Kyle’as Dixonas ir Michaelas Steinas čia pirmą kartą gyvai atliko modernia klasika tapusio serialo muziką.

Šiemet į Krokuvą atvyksta Berlyno industrinės muzikos legendos „Einstürzende Neubauten“, o taip pat gros ir muzikos ribas plečiantys lietuviai Arturas Bumšteinas ir J.G. Biberkopf.

Festiwal Legend Rocka

Atskiri koncertai nuo liepos iki rugpjūčio

„Dolina Charlotty“ poilsio namai (688 km nuo Vilniaus)

Atlikėjai: Patti Smith, Korn

Kaina: nuo 35 eurų (į atskirus koncertus)

Amerikoje pernai pirmą ir vienintelį kartą buvo surengtas festivalis „Desert Trip“, kuris greitai buvo pramintas „Oldchella“. Kaip ir garsioji „Coachella“, jis į dykumą sukvietė A lygos atlikėjų sąrašą, tik visi jie buvo roko veteranai: Paulas McCartney, „The Rolling Stones“, „The Who“.

Lenkijos „Festiwal Legend Rocka“ galima laikyti „mažąja Oldchella“. Į netoli Gdansko esančią prabangią „Dolina Charlotty“ poilsio vietą kasmet atvyksta vis kiti roko klasikai. Anksčiau čia buvę Bobas Dylanas, Robertas Plantas, Santana, „Deep Purple“, „Whitesnake“. Šiemet „Roko legendų“ festivalį jau aplankė „Yes“, o rugpjūtį atvyksta pankroko pionierė, muzikantė ir poetė Patti Smith (koncertas – rugpjūčio 13-ąją) bei jauniausia festivalio grupė, legendų statusą avansu gavę „Korn“ (koncertas – rugpjūčio 15-ąją).

12
Kitas

Pasirinkimai kitiems metams

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)