M.Carey pretenduoja į keturis apdovanojimus. Po jos eina atlikėjų trejetas, surinkęs po tris nominacijas: pankroko grupė "Green Day", popmuzikos dainininkė Kelly Clarkson ir reperis "50 Cent". Laimėtojai bus paskelbti lapkričio 22 dieną per ceremoniją Los Andželo koncertų ir teatro rūmuose "Shrine Auditorium".

M.Carey varžysis dėl mėgstamiausios dainininkės ir mėgstamiausio albumo apdovanojimų. Jos diskas "The Emancipation of Mimi" buvo nominuotas ir popmuzikos/roko, ir soulo/ritmenbliuzo kategorijose.

"Mimi" vadinama žvaigždė nuo balandžio mėnesio, kai pasirodė šis albumas, Jungtinėse Valstijose pardavė daugiau kaip 3 mln. jo kopijų, o jos singlas "We Belong Together" žurnalo "Billborad" geriausių dainų šimtuko viršūnėje išsilaikė 14 savaičių.

Prieš trejus metus M.Carey buvo tapusi muzikos industrijos pajuokų objektu, kai nesėkmė ištiko jos filmą ir albumą, pavadintus "Glitter" ("Blizgėjimas"). Tuomet išmokėjusi 28 mln. dolerių, dainininkės skubiai atsisakė jos įrašų kompanija "Virgin Records" ir M.Carey perėjo į "Island Def Jam".

K.Clarkson, talentų šou "Amerikos dievaitis" ("American Idol") laimėtoja, taip pat buvo nominuota popmuzikos / roko kategorijoje mėgstamiausios atlikėjos moters ir mėgstamiausio albumo ("Breakaway") apdovanojimams.

Dėl pastarojo prizo su M.Carey ir K.Clarkson taip pat kovos "Green Day", išleidusi politizuotą diską "American Idiot". Trijulė iš San Francisko Bėjaus dar pretenduoja į mėgstamiausios popmuzikos/roko grupės ir mėgstamiausio alternatyvios muzikos atlikėjo apdovanojimus.

Reperis "50 Cent" tapo neįprastu kandidatu geriausio atlikėjo vyro apdovanojimui popmuzikos/roko kategorijoje. Jis taip pat buvo nominuotas mėgstamiausio atlikėjo vyro ir mėgstamiausio albumo ("The Massacre") prizams repo/hiphopo kategorijoje.

Po dvi nominacijas gavo kantri muzikos atstovai Timas McGraw, Toby Keithas ir Gretchenas Wilsonas, ritmenbliuzo trio "Destiny's Child", taip pat ritmenbliuzo dainininkė Fantasia, reperis Eminemas ir popmuzikos/fanko grupė "The Black Eyed Peas".

Kandidatai į Amerikos muzikos apdovanojimus atrenkami pagal jų įrašų transliavimo radijo stotyse ir pardavimų duomenis, o laimėtojai išrenkami per 20 tūkst. amerikiečių apklausą.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją