Grafo Tiškevičiaus dvare Trakų Vokėje penktadienį pristatomo projekto koncertai ir parodos vėliau persikels į Panemunės regiono miestelius. Šio ciklo intencija - M.K. Čiurlionio kelionė Nemunu laiveliu iš Druskininkų į Jurbarką. 1908 metais prieš Sekmines dailininkas ir kompozitorius kartu su broliais plaukė į Jurbarką, gabendamas Jurbarko parapijos klebono užsakymu sukurtą šv. Roko paveikslą.

Grafo Jurgio Tiškevičiaus rūmuose vyksiančiame vakare dalyvaus tarptautinių pianistų konkursų laureatai Eglė Andrejevaitė, Dovilė Bagdonaitė, Nadežda Okruško, Viktoras Paukštelis, Vilma Pečiukonytė, Andrius Racevičius, Gintarė Rudaitytė. Senamiesčio teatro aktoriai Saulius Čėpla ir Dainius Vengelis rengia ugnies šou "Ugniniai kariai", bus pristatomi tapytojo Vytauto Ciplijausko darbai ir architekto Arūno Paslaičio dailės darbų paroda "Dvarai".

Su Europos paveldo dienomis ir M. K. Čiurlionio gimimo sukaktimi sutampančio projekto tikslai - aktualizuoti Panemunės pilių bei dvarų ir jų parkų kultūrinę vertę, ugdyti vietinių bendruomenių kultūrinę ir meninę savimonę, skleisti gamtosaugines idėjas, aktualizuoti regiono rekreacines galimybes bei plėtoti pažintinį turizmą. Koncertinės programos pagrįstos M. K. Čiurlionio menų sintezės idėjomis, taip pat iš Panemunės kilusių kompozitorių Juozo Naujalio ir Stasio Šimkaus kūryba.

Projekto rengėjai numato surengti įvairias koncertines programas, kurios bus atliekamos pilių ir dvarų parkuose įrengtose laikinose vasaros koncertų estradose su pikniku parke po koncerto. Taip pat bus parengtos dvi kilnojamosios fotografijos ir tapybos parodos, atspindinčios Lietuvos dvarų kultūrą.

Koncertai su pobūviais gamtoje numatomi Raudondvario pilyje, Belvederio dvare prie Seredžiaus, Veliuonos dvare, Panemunės ir Raudonės pilyse, Jurbarko kraštotyros muziejuje, Gelgaudiškio dvare, senelių globos namų gyventojams Ilguvos dvare, gotikinėje Zapyškio bažnyčioje. Renginių dalyviai susipažins su Lietuvos dvarų kultūrinėmis tradicijomis, istoriniu ir gamtiniu paveldu, klausysis muzikos autentiškoje dvarų aplinkoje.

Šaltinis
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją