Kaip rašoma organizatorių pranešime spaudai, Balkanų temperamento kupinas „Three Letters From Sarajevo“ yra pats naujausias Gorano Bregovičiaus albumas, kurį planuojama išleisti rudenį. Talentingasis kompozitorius ir muzikantas naujus kūrinius įrašė keliaudamas po Izraelį, Prancūziją, Serbiją, Bosniją ir Hercegoviną.

„Sarajevas jau seniai nebėra tik miestas. Tai metafora. Čia gyvenantys kaimynai gali būti geriausiais draugais pasaulyje, tačiau prasidėjus konfliktui jie nušaus vienas kitą. Čia gyvenimas vyksta ties riba. Viskas yra tikra ir nesuvaidinta“, – mintimis apie naują albumą dalinasi G.Bregovičius.

Goranas Bregovičius pristato naują albumą „Three Letters From Sarajevo“:

Bene garsiausias Pietryčių Europos muzikos kompozitorius Goranas Bregovičius kūrė garso takelius garsiems režisieriaus Emiro Kusturicos filmams. Savo kūryboje autorius išnaudoja gilias tradicijas turintį balkaniškos muzikos palikimą. Jo kompozicijose ryškūs romų kūrybos motyvai. Viena garsiausių jo sukurtų melodijų – „Ederlezi“ (iš filmo „Čigonų laikai“), nuskambėjo ir filme „Boratas. Kaip šaunusis Kazachstano žurnalistas Amerikoj patirtį graibstė“.

Palangoje Goranas Bregovičius lankysis su pučiamaisiais instrumentais grojančių muzikantų grupe, suburta paties kompozitoriaus ir komiškai pavadinta „Vestuvių ir laidotuvių orkestru“. Šis orkestras atlieka didžiąją dalį Bregovičiaus kūrinių. Balkanų romų orkestrai savo virtuozišku grojimu atima žadą. Savamoksliai muzikantai grojimo technika dažnai nenusileidžia net profesionaliausiems džiazo atlikėjams. Jų muzikos greitis, energija, garso intensyvumas ir vibracija neleidžia nusėdėti vietoje.

Vienintelis Gorano Bregovičiaus ir jo „Vestuvių ir laidotuvių orkestro“ pasirodymas Palangos koncertų salėje įvyks rugpjūčio 18 d.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją