Socialiniame tinkle „Facebook" Lietuvos policijos paskyroje šiandien pasirodė nuotraukos ir pranešimas apie gausius pažeidimus ir Varniuose sučiuptus penkis neblaivius vairuotojus.

„Užsukome į Varniuose vykstančias „Bliuzo naktis". Deja, nėra kada klausytis muzikos, nes darbo per akis. Per kelias valandas įkliuvo net 6 neblaivūs, užfiksuota daug kitų grubių pažeidimų. Perspėjame bliuzo mėgėjus, nesėskite už vairo neblaivūs, dirbsime čia visą dieną".

Festivalio organizatorius Algirdas Barniškis-Blėka sakė, kad jį nustebino toks policijos pranešimas, mat kasmet mielai bendradarbiaudami su pareigūnais šiemet organizatoriai nesulaukė iš jų jokių žinių apie patikrinimus festivalyje.

„Vakar važiuodamas teritorijoje aš ir pats mačiau jų automobilį ir du motociklus. Tačiau iš jų niekas neskambino ar kitaip nekontaktavo. Neturėjau su jais jokio pokalbio. Žmonėms, budintiems festivalyje, neseniai dar skambinau ir jie sakė, kad pareigūnai tik pravažiuodavo postą ir net nesustodavo.

Man tai nauja, nes visada bendraujame ir draugaujame. Bendradarbiavimas su policija yra visada. Gaunant leidimus deriname visus planus, bet renginio metu šiemet bendradarbiavimo nebuvo".

Pamatęs nuotraukas žinomas vyras taip pat sudvejojo dėl jų autentiškumo, mat jose užfiksuotas ir šviesoforas, o Varnių miestelyje jokio šviesoforo nėra. Jis taip pat pridūrė, kad Varniuose galėjo būti sučiupti ir festivalyje nedalyvavę žmonės.

Anot prodiuserio, teritorijos viduje tikrai nebuvo piktnaudžiaujančių alkoholiniais gėrimais, o išvažiuojančiuosius ir patys organizatoriai kvietė pasitikrinti savo blaivumą. Jis taip pat nemano, kad šio festivalio mėgėjai yra tipiški greičio viršytojai ir įstatymų pažeidėjai.

Policijos atstovas spaudai Ramūnas Matonis DELFI paaiškino, kad Lietuvos kelių policijos tarnyba dirbo Telšių rajone, kur sučiupo vieną išgėrusį vairuotoją, ir surengė reidą Varniuose, šalia festivalio teritorijos. Būtent čia policijai įkliuvo penkti išgėrę asmenys. Kaip paaiškino policijos atstovas, būtent todėl vienoje iš nuotraukų ir yra matomas šviesoforas. Pastaroji nuotrauka buvo daryta Telšiuose.

Festivalio akimirkos:

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (74)