Alano Chošnau teigimu, mintis sukurti dainą Lietuvoje gyvenantiems ir kuriantiems žmonėms, tiek drąsiems, tiek abejojantiems, atėjo natūraliai, ieškant pozityvių minčių neigiamame emigracijos temos fone.

Aras Vėberis netikėtai primena ankstyvąją „Naktinių personų“ filosofiją ir 1995 m. dainą „Tiems, kurie mūsų negirdi“: „Jau tuomet mes kalbėjome apie individo ir sociumo problemas, niekada nebuvome abejingi politiniams ir ekonominiams procesams šalyje, ieškojome būdų tai išreikšti. Viena svarbiausių mūsų, kaip kūrėjų, misija – būti kartu su klausytoju ir kūrybingai atkartoti gyvąją jų gyvenimo istoriją. Šiandien Lietuvos istorija tokia – šalis dykumėja, o mes norime, kad ji išliktų ir sustiprėtų“.

Alanas sako: „Svarbu ne tik kviesti išvykusius sugrįžti, bet ir labai stipriai palaikyti likusius, kurie drąsiai kuria Lietuvoje arba vis dar ieško savo pašaukimo. Kuomet turėsime stiprų ir išmanų branduolį namuose, kuomet žmonės tikės, kad esame ir galime būti laisvi pasirinkti, verslūs, kūrybingi, tolerantiški, pilietiški ir atsakingi, tuomet ir emigrantai norės greičiau parvykti.“

„Taigi, išlikusieji gimtojoje Lietuvoje, pirmyn!“ – sako „Naktinės personos“.

Įvertinkite ir dalinkitės:

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (17)