Nors buvo abejojama, kad vienos ryškiausių praėjusio dešimtmečio grupių vizitas Lietuvoje, „Siemens“ arenoje, sulauks didžiulio ažiotažo, koncertą pradedant apšildančiai grupei, arenoje ėmė būriuotis didelė gerbėjų minia. Tiesa, tuščių kėdžių sėdimuose sektoriuose buvo galima pamatyti ir ne vieną, tačiau stovimos vietos buvo užpildytos beveik sausakimšai.

20 valandą, kaip ir buvo skelbta, vakarą pradėjo penktus metus skaičiuojantis britiškas folk roko kolektyvas „Bear‘s Den“. 2014 metais savo žaibišką išpopuliarėjimą patyręs kolektyvas šiandien tenkinasi gerokai kuklesne role populiariosios muzikos olimpe.

Panašu, kad salėje susirinkę grupę žinojo jau iš anksčiau, priešingai nei nutinka kitiems apšildantiems kolektyvams, todėl palaikymo ir kartu dainų tekstus traukiančių gerbėjų arenoje netrūko. Po trumpo, vos pusvalandį trukusio, pasirodymo grupė paliko sceną ir vietą užleido pagrindinės vakaro grupės techniniam personalui.

Po apšildomojo pasirodymo į sceną žengė ir pagrindiniai koncerto kaltininkai – šiuo metu anšlaginius koncertus Europos arenose ir festivaliuose rengiantys „Kings of Leon“. Euforijos šūksniais scenoje pasitikta grupę koncertą pradėjo nuo kūrinio „Over“ iš naujausio albumo „WALLS“.

Trijų brolių Followillų ir tą pačią pavardę turinčio pusbrolio kolektyvą koncertuose lydi ir 2 sesijinių muzikantų kolektyvas. Kad vaizdo niekam nebūtų per mažai - virš scenos ir jos šonuose kabėjo dideli ekranai.

Muzikantai visą dėmesį sutelkė į muziką, vengė standartinių frazių ir prakalbų apie „geriausią publiką pasaulyje“. Pertraukos tarp dainų buvo palydėtos vos vienu kitu sakiniu „iš mandagumo“.

„Kings of Leon“ pasirodymą galima skelti į dvi dalis - aktyviąją ir pasyviąją. Pastarąją lydėdavo naujesni ir mažiau žinomi kūriniai iš naujausiojo albumo. Antra kategorija - hitai, kurių melodijas žino ir su grupės kūryba mažiau bendro turintys asmenys.

Vėliau vienas po kito pasipylė ir geriausiai pažįstami kūriniai. „Use Somebody“, „Waste a Moment“, „Crawl“, „Radioactive“, „Reverend“ ir, žinoma, „Sex on Fire“, kurį drąsiai galėtume įtraukti į žinomiausių praėjusio dešimtmečio kūrinių penketuką ir per kurį, atrodė, „Siemens“ arena grius. Sprendžiant iš publikos reakcijų - būtent to ir buvo laukiama.

Lygiai 100 minučių pagroję „Kings of Leon“ iš scenos pasitraukė ir pakartojimui nebegrįžo. Išdalino būgnų lazdeles, gitarų mediatorius ir išvyko į Belgiją, kur po poros dienų jų laukia pagrindinė „Rock Werchter“ festivalio scena, o dar vėliau - trys iš eilės koncertai Dubline.

Abejonės dėl sėkmės

Ne patį sėkmingiausią kūrybinį etapą išgyvenantis rokeriai (jų praėjusių metų albumas „WALLS“ kritikų vertintas gana skeptiškai) vis dar laikomi viena geriausių koncertinių grupių pasaulyje.

Prieš trejetą metų Rygoje gerokai didesne minia besimėgavę amerikiečiai, šį kartą turėjo tenkintis kur kas kuklesne auditorija. Tai, turbūt, lėmė vis gausesnis renginių Lietuvoje ir kaimyninėse šalyse grafikas. „Karaliams“ dėl auditorijos šį kartą teko netiesiogiai konkuruoti ir su prieš savaitę Latvijoje koncertavusiais „Foo Fighters“.

Prieš koncertą buvo spėliojama, kad didelei grupei teks koncertuoti itin mažai auditorijai. Spekuliacijas paskatino ir savaitgalį prieš renginį vykdytos akcijos, kurios metu bilietus į koncertą buvo galima įsigyti net su 50 procentų nuolaida.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (33)