2005 –aisiais metais gimęs festivalis iš nedidelio entuziastų organizuojama renginio jau spėjo peraugti į vieną didžiausių elektroninės muzikos įvykių Lietuvoje. Šiemet iš Pakretuonės miškų festivalis persikelia į nuostabaus grožio Dūburio salą Zarasų rajone.

„Šiemet pakeitėme savo veidą dizaino prasme, o taip pat pakeitėme festivalio vietą. Tačiau identitetas liko tas pats – kaip tik stengėmės sugrįžti prie senųjų „Sūpynių“, kai festivalis buvo mažesnis, jaukesnis ir mažiau mainstreaminis“, – sako viena iš festivalio organizatorių Evelina Stundžienė.

Kaip ir ankstesniais metais, festivalio lankytojai galės mėgautis muzikos trijose scenose: MORE, LESS ir HIGH. Be to, šiemet atsiras ir nauja erdvė pavadinta PLAYGROUND.

Dūburio ežero sala

Dieną MORE scenoje bus galima išgirsti geriausias kylančias vietines žvaigždes žengiančias savo pirmuosius žingsnius muzikos pasaulyje, taip pat indie stiliaus muziką, o naktį ši scena transformuosis į „house“ ir „techno“ oazę, joje pasirodys tiek vietinės, tiek užsienio įžymybės. Šioje scenoje galėsite išvysti naująjį MC Mesijaus kartu su Adu Gecevičiumi sukurtą projektą „Vilniaus energija“, taip pat jau gerbėjų būrį surinkusią grupę „Solo ansamblis“.

LESS scenoje ką veikti turės „minimal“ stiliaus gerbėjai, čia bus visko, nuo „new wave“, „ebm“, „drone“ iki eksperimentinės muzikos. Čia išvysite tokius atlikėjus kaip „Black Merlin“ ar „TM4 04“ projektą, kuriuos daugiau Lietuvoje vargu ar turėsite progos išgirsti.

HIGH scena jau tapo fenomenu ne tik Lietuvos, bet ir Baltijos valstybių festivalių istorijoje, ji skirta niekada nesustojantiems šokti. Čia jūs išgirsite įvairius elektroninės muzikos žanrus, darniai susipinančius tarpusavyje. Šioje scenoje už pulto stos tokie puikiai žinomi Lietuvos didžėjai kaip Manfredas kartu su „12 inčų po žeme“, taip pat pasirodys svečių iš Ukrainos projektas „THP“.

„Festivalis „Sūpynės“ ieško muzikinių ir techninių naujovių, naujų iniciatyvų, kolaboracijų. Jau ilgą laiką „Sūpynės“ neapsiriboja vien „minimal techno“ – festivalyje garsinami ir kiti elektroninės muzikos stiliai, rodomi menininkų pasirodymai, instaliacijos, edukacinė bei prevencinė programa ir dar daugiau. Mažiau yra daugiau filosofija paverčia festivalį unikaliu, o išskirtinę atmosferą kuria sodri žaluma, šviesos efektai ir patys festivalio lankytojai, besirenkantys čia jau eilę metų“, – sako viena iš festivalio organizatorių E. Stundžienė.

Dūburio ežero sala

Naujoji „Playground“ erdvėje šiemet vyks įvairios diskusijos, dirbtuvės ir meniniai pasirodymai, tačiau naktį prie pulto čia stovės tokie žinomi atlikėjai kaip „Octatanz“ ir „Untitled Tricks“.
Taip pat „Sūpynėse“ šiemet atsiras „Saugi erdvė“ („Be safe lab“, – angl.). Vakarų Europoje, Kanadoje ir Jungtinėse Amerikos Valstijose ši iniciatyva sėkmingai gyvuoja jau 20 metų ir padėjo užkirsti kelią ne vienai nelaimei.

Palapinėse visą parą renginio dalyviams bus teikiama informacija apie psichoaktyvių medžiagų vartojimo pasekmes ir poveikį, lytiškai plintančias ligas, vyks diskusijos, norintys galės pasitikrinti savo blaivumą alkotesteriu prieš sėsdami už vairo, teikiamos konsultacijos ir profesionali psichologinė pagalba, vyks edukacinių klipų peržiūra apie pirmąją pagalbą.

„Atsakinga visuomenė, visų pirma, yra informuota visuomenė, kuri geba savarankiškai priimti sprendimus. Rengdami festivalį norime, kad skirtingų profesijų, amžiaus, pomėgių žmones suburtų muzika ir festivalio nuotaika. Tikiu, kad būtent tokios priemonės, kaip „Saugi erdvė“ prisidės prie dalyvių saugumo ir savimonės, padės kitaip pažvelgti į muzikos festivalių kultūrą mūsų šalyje“, – teigia festivalio „Sūpynės“ atstovė Milda Griežytė.

Festivalis „Sūpynės“ vyks nuo birželio 30-osios iki liepos 2-osios dienos Dūburio ežero saloje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)