Anksčiausiai į Lietuvą atvyko pagrindinės festivalio žvaigždės – norvegai „Royksopp“. Legendinis Norvegijos elektroninės muzikos duetas, kuris karjerą pradėjo 1998 m., į Vilnių atskrido ketvirtadienį.

Sveinas Berge‘as ir Torbjornas Brundtlandas prisipažino, kad nors labai daug laiko praleidžia kelionėse, mūsų šalyje jie lankosi pirmąkart. Pačiame sostinės centre esančiame viešbutyje apsigyvenę muzikantai džiaugėsi puikiu oru ir negalėjo atsistebėti, kad iki šiol nebuvo užsukę į tokį gražų Europos miestą.

Ne kartą geriausiais elektroninės muzikos scenos atstovais išrinkti atlikėjai festivalio išvakarėse panoro pamatyti bene garsiausią šalyje Trakų pilį. Sužinoję, kad netrukus čia koncertuos britų dainininkė Jessie Ware, amerikiečių rokeris Alice Cooperis ir kitos žvaigždės, „Royksopp“ sakė, kad ir patys norėtų kada nors čia surengti savo pasirodymą.

Nuotaikos „Royksopp“ muzikantams nesugadino net ir netikėtai užklupęs trumpas, tačiau stiprus lietus.

„Gyvename šalyje, kurioje per metus lyja taip pat dažnai, kaip ir Lietuvoje, todėl mūsų tai nė kiek netrikdo“, - sakė pradžioje skėčio atsisakęs Sveinas Berge‘as.

Viešnagės Trakuose metu dueto nariai neatsispyrė pagundai paragauti kibinų su sultiniu ir negailėjo pagyrų tradicinei karaimų virtuvei. Vakare grįžę į Vilnių „Royksopp“ užsidarė viešbutyje, kur ruošėsi festivalio pasirodymui.

„Royksopp“ koncerte:

Primename, kad pasiruošimo festivaliui darbai vyksta nuo ketvirtadienio. Kalnų parke jau yra iškilusi didžiulė scena, sumontuota galinga, aukščiausius standartus atitinkanti garso ir šviesos technika. Parko teritorijoje įrengta „VIP“ platforma, barai ir higienos zonos. Saugumą festivalyje užtikrins su policijos pajėgomis bendradarbiaujančios saugos tarnybos, budės medikų ekipažai. Renginys prasidės didžiausiu sostinėje šeimų pikniku, kuriuo žiūrovai mėgautis galės jau nuo 16 val. Rengėjai pasirūpino, kad su specialiu šeimos bilietu įspūdingame festivalyje vaikai iki 11 metų amžiaus dalyvautų nemokamai.

Nuo birželio 16 d. 6 val. iki birželio 17 d. 6 val. bus draudžiamas transporto priemonių eismas į Kalnų parką nuo T.Kosciuškos g. pusės, bei ribojamas pėsčiųjų patekimas į renginio teritoriją. Dėl prognozuojamo didelio automobilių skaičiaus gali susidaryti spūstys.

Žiūrovai festivalyje laukiami nuo 16 val. ir kviečiami į renginį atvykti miesto taksi, visuomeniniu transportu arba pėsčiomis.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją