Paramos koncerto vedėjai Ignas Krupavičius ir Gerūta Griniūtė vos tik užlipę į sceną paklausė, kiek iš susirinkusiųjų susidūrė su tremtimi. Daugeliui pakėlus rankas dvejonių neliko. Žiūrovų šeimas palietusi tragedija ir tapo šio vakaro tema.

Po merginų grupės „The Backs" pasirodymo į sceną užlipo žinomas atlikėjas Deividas Norvilas. Jam atlikus dainą „Lietuva" scenoje pasirodė premjeras Saulius Skvernelis, kuris dalijosi savo mintimis apie tremtį. Savo šeimų istorijas pasakojo ir atlikėjai, būsimos misijos dalyviai. Loreta Sungailienė atliko jausmingą tremtinių dainą.

Po pasirodymo G. Griniūtė L. Sungailienės paklausė, ar ji norėtų, kad trys jos vaikai dalyvautų projekte „Misija Sibiras“. „Norėčiau. Manau, kad kiekviena motina to norėtų, kad vaikai, o ypač sūnūs, dalyvautų ir pažintų šią mūsų istoriją", - atviravo televizijos laidų vedėja bei folkloro atlikėja.

Scenoje pasirodė ir Gabrielius Vagelis, Girmantė Vaitkutė ir Eugenijus Chrebtovas. Koncerto metu surinktos lėšos bus skirtos netrukus prasidėsiančiai šių metų ekspedicijai į Rusijos Irkutsko sritį, kur bus tvarkoma daugiau nei 10 skirtingų lietuvių kapinių bei susitinkama su lietuviais Nižneudinsko ir Tulūno rajonuose.

Koncerto organizatoriai prisiminė ir istoriją. Visą tremties laikotarpį iš Lietuvos buvo ištremta daugiau nei 131 000 gyventojų, dar apie 156 000 lietuvių buvo įkalinta. „Tremtis nėra vien skaičiai ar datos. Gyvuliniais vagonais Sibiro kryptimi pajudėjo žmonės su skirtingais likimais, istorijomis ir mintimis, todėl šiemet svarbu parodyti, kad kiekvienas likimas yra svarbus“, – pasakoja projekto „Misija Sibiras“ vadovas Ignas Rusilas.