Renginio organizatorių ir dalyvių tikslas – garsiai kartu pasakyti Seimo nariams ir Vyriausybės atstovams, kad visuomenė moka švęsti atsakingai ir nenori naujų draudimų.

„Laisvę Rokenrolui“ palaiko sporto, kultūros, muzikos pasaulio atstovai, renginių organizatoriai bei Pasaulio lietuvių jaunimo sąjunga. Žinutė aiški: „Mes norime dar kartą valdžios atstovams pasakyti – ačiū, nereikia. Susitvarkysime patys. Jūsų visagalis rūpestis jaudina, bet jūs apsirikote su adresatu. Rūpinkitės verčiau tais, kurie nebegali ir nebenori patys savimi pasirūpinti. Nekiškit nagų prie mūsų festivalių, negadinkit vasaros, nepančiokit rokenrolo. O jeigu nesusitarsim, pažadam, grosim tol, kol pasigailėsit turintys ausis. Nes mūsų tikrai neužčiaupsit. #LaisvėRokenrolui!“, - rašo renginio organizatoriai.

Organizatoriai taip pat primena, kad „Laisvė rokenrolui“ – taikus koncertas, todėl prašoma visų dalyvių laikytis tvarkos bei nesinešti alkoholinių gėrimų: „Šiame koncerte mes renkamės linksmintis be alkoholio, nes vis dar turime laisvę rinktis. Parodykime, kad mokame švęsti atsakingai!”.

Analogiškas renginys vyks Kaune prie „Gargaro“ (pradžia 20 val.).