Koncerto išvysti susirinko pilna klubo salė, o mylimosios Jazzu palaikyti atvyko ir Donatas Ivanauskas.

Daugelis pagalvoję apie Justę Arlauskaitę-Jazzu iškart prisimena ir Leoną Somovą, tačiau atlikėja jau kurį laiką dainuoja ir su švedų grupe.

Šį džiazui skirtą pavasario vakarą gerbėjai išgirdo senas „Koop“ dainas: “Koop Island Blues“, „Come to me“ bei “Summer Sun“. Koncertą papildė ir naujieji kūriniai, iš kurių – pirmasis KOO ir Jazzu singlas, klausytojus pasieksiantis tik birželį.

Jazzu anksčiau prasitarė, kad ši kompanija – buvo viena mėgstamiausių džiazo atlikėjų, tad neslėpė džiaugsmo, jog jai pavyko ne tik su jais susipažinti, bet ir atrasti bendrą ryšį scenoje.

Pasak atlikėjos, su grupės įkūrėju ji susipažino prieš maždaug dvejus metus, kai atlikėjas buvo sustabdęs savo veiklą: „Su juo kalbėdama pasakiau, kad jis privalo grįžti prie muzikos, privalo kurti, nes yra labai talentingas. Tada jis sutiko išpildyti mano prašymą tik su ta sąlyga, kad aš dainuosiu kartu su juo.“

KOO („Koop Oscar Orchestra“) – pasaulio muzikos padangėje puikiai žinomo Oscaro Simonssono grupė, susikūrusi prieš du metus. Tiesa, muzikantas tarptautinį pripažinimą pelnė jau 1995 metais, kai kartu su bendraminčiu Magnusu Zingmarku įkūrė grupę „Koop“. Duetas pirmavo garsiojo „Billboard“ dainų sąraše, laimėjo švediškąjį „Grammy“, išleido platininį albumą „ Koop Islands“ bei pasirodė garsiausiose pasaulio scenose.

2009 metais „Koop“ sugrojus paskutinį koncertą, grupės lyderis pradėjo statyti pamatus naujai pradžiai. Oscaras subūrė septynių profesionalių muzikantų grupę KOO, kurios vokalistė – balsingoji Jazzu

Pirmasis dabartinės sudėties KOO pasirodymas įvyko toje pačioje „Tamstos“ scenoje. „Oscaras – unikalaus talento muzikantas, tad džiaugiuosi, jog kartu pradėję kurti dainas, tapome neišskiriamais draugais“, – sakė Jazzu.

Nutiesus muzikinį tiltą tarp Švedijos ir Lietuvos, grupė kuria Justei taip artimą džiazą, kuris, kaip sako pati atlikėja, kupinas skandinaviško subtilumo ir modernių prieskonių.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (26)