Pati atlikėja neslepia džiaugsmo, kad vasaros sezoną pradės būtent Nidoje.

„Man atrodo, kad su ta vieta mes kiekvienas turime tokį stiprų ryšį! Visas Lietuvos pajūris yra nuostabus, bet su Neringa sieju daugiausiai prisiminimų – ypač su Pervalka ir Nida”, - kalba pati J. Arlauskaitė.

„Ten įvyko mano pirmieji džiazo festivaliai, ten dainuodavome prie švyturio su pirmąja simpatija. Ten pabūnu su savim, susirenku, skaitau, visiškai atsijungiu ir grįžtu į save. Visad jaučiau labai stiprų ryšį su jūra – mano pusė giminės yra iš pajūrio, praleidau ten visą vaikystę. Kai keliuosi keltu iš Klaipėdos, visad suspaudzia gerklę prisiminimai – prosenelio dainos, močiutės balsas ir pirštai, lakstantys klavišais; mamos vaikystės nuotraukos ir vizijos, kaip ji čia gyveno“, - jausmingai kalba atlikėja.

Visą savaitgalį festivalis „Sveika, Neringa“ siūlys išbandyti save įvairiose sporto šakose ir sudalyvauti gausybėje skirtingų rungčių – bėgime, orientavimosi varžybose, irklenčių bei jėgos aitvarų turnyre ir kitur. Ekstremalus vandens sportas nesvetimas ir pačiai Jazzu – atlikėja prieš porą sezonų pamėgo vandenlentes.

„Niekada negalvojau, kad man patiks toks ar panašus sportas, bet čia mane atvedė meilė”, - pasakoja J. Arlauskaitė.

„Tai nuostabus sportas, kuris man tinka - prapučia galvą ir išvaiko nereikalingas mintis, sustiprina kūną, augina užsispyrimą, tu vis progresuoji. Tai man sporte būtina”, - kalba atlikėja. „Tai tapo mano gyvenimo dalimi savaime – tai yra mano draugo gyvenimo būdas, reiškia – ir jo dalis, o aš myliu visas jo dalis ir noriu jį suprasti ir skatinti“, - pridūrė ji.

Vasarą J. Arlauskaitės laukia daugybė darbų, tarp kurių - dviejų solo albumų įrašai, festivaliai, bei turas Europoje, tačiau atlikėja neįsivaizduoja savo vasaros be poilsio Lietuvos pajūryje. Vienintelis šalies sporto festivalis „Sveika, Neringa!“ kviečia visus vasaros sezoną pradėti kartu su Jazzu ir Leon Somov birželio 3 dieną Nidoje.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)