L. Adomaitis šiais metais mini savo kūrybinės veiklos 20–metį ir tai daro pakankamai garsiai: pilnutėlės koncertų salės, bendras projektas su Vokietijos styginių kvintetu G-Strings, kuris sulaukė stulbinamos sėkmės šių metų „Kaunas Jazz“ festivalyje. Neseniai įrašytas naujas Lino singlas „Smėlio laikrodis“ su reperiu Pushu sklinda it virusas. Na, o šiandien oficialiai ir trankiai pristatytas albumas „19“ yra labai rimtas pareiškimas šių metų lietuviškos muzikos diskografijoje.

„Myliu jus visus, esate genialūs ir tik jūsų dėka padarėme tokį beprotiškai fantastišką darbą! O dabar prilaikykite knygas, kad nelakstytų iš lentynų, nes tuoj susprogdinsime šį knygyną!“ – į susirinkusius muzikantus, svečius ir publiką energingai kreipėsi projekto siela L. Adomaitis.

Pirmasis Lino vinilas „Laiko mašina“ dar pernai metų gale buvo tiesiog iššluotas, o atlikėjas prisipažino, kad nesitikėjo tokios sėkmės. Nors nusijuokęs iškart pataisė pats save, sakydamas, kad visgi tikėjosi labai didelės sėkmės, nes yra gimęs po laiminga žvaigžde ir visada jaučia dėkingumą tiems, su kuriais bendradarbiauja.

„Esu dėkingas visiems muzikantams, turo organizatoriams, garso ir šviesos dizaineriams, o ypatingai didelį ačiū noriu ištarti savo brangiausiajai Irmai Adomaitienei, kuri yra ne tik geriausia mano draugė, mylima moteris, bet ir puiki mano muzikinės veiklos vadybininkė,“ – nuoširdžiai kalbėjo Linas.

Albumas „19“ yra unikalus, nes įrašytas drauge su Kauno bigbendu koncerto metu. Tai jau antrasis Lino albumas išleidžiamas taip prabangiai – vinilo formatu. Jame skamba žymiausi atlikėjo hitai, sukurti per 20 metų, o funk stiliaus aranžuotės ir publikos ovacijos garso takeliui suteikia gyvybės ir išskirtinio žavesio. Kaip sakė pats Linas – tai kolekcinis leidinys, rašoma pranešime spaudai.

Tiesa, šis albumas puikuojasi ir interneto parduotuvėse, tačiau Linas akcentavo, kad tik vinile galima rasti 2 visiškai naujas dainas, kurtas specialiai turui „19“. Viena jų – „Carribean Green Nation“ – muzikos gerbėjai jau dabar vadinama būsimuoju hitu. Šis reggae stiliaus kūrinys įkvėptas tikros istorijos L. Adomaičio kelionės Panamoje metu.

Vinilo pristatymo koncerte liejosi susirinkusios publikos audringos ovacijos, daugybė žmonių suskubo įsigyti prabangiai išleisto albumo, kuriame ne tik laiko patikrinta Lino muzika, bet ir išsamus turo „19“ koncertinių nuotraukų albumas. Susirinkę Lino muzikos gerbėjai garsiai traukė dainas kartu, fotografavosi bei kantriai laukė, kol Linas pasirašinėjo ant kiekvieno vinilo.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (18)